annons

Folkkära mat-och bakprofiler släpper matapp

Folkkära mat-och bakprofiler släpper matapp

Ny app syftar till att förenkla vardagspusslet med både recept och verktyg för veckoplanering.

Ny app syftar till att förenkla vardagspusslet med både recept och verktyg för veckoplanering.

Bakom satsningen står receptkreatörerna och TV-profilerna Linn Utbult och Camilla Hamid. Middagsakuten lanserades den 29 augusti för både iPhone och Android.

I början av 2020 lanserade kokboksförfattaren, Tv-profilen och receptkreatören Camilla Hamid appen ”Bakakuten” – en app för alla bakfantaster som både slumpar recept, tillhandahåller information och inspiration samt föreslår bakverk baserat på tillgängliga ingredienser. Bakakuten blev snabbt både populär och uppskattad med över 5000 nedladdningar.

Genom sitt populära instagramkonto med över 200 000 följare får Camilla Hamid dagliga förfrågningar om inspiration, hjälp och planering av vardagsmat. Genom en analys av vad som efterfrågas och saknas i dagens utbud av receptappar, teamade Camilla ihop sig med Linn Utbult, vinnare av Hela Sverige Bakar och aktuell som jury i SVT’s storsatsning Årets Sockerbagare.

Middagsakuten lanseras i slutet av augusti och är fylld med inspiration, recept, planeringsverktyg samt även en sökfunktion som tillåter användaren att söka på recept baserat på specifika råvaror eller ingredienser.

– Middagsakuten hjälper dig inte bara med att planera veckans middagar, den hjälper dig också att ta vara på ingredienser du redan har hemma och ta fram recept baserat på vad du är sugen på, berättar Camilla Hamid.

Middagsakuten riktar sig del till såväl familjer som singelhushåll eller studenter. Användaren ska kunna skapa sin egen veckomatsedel med familjens favoriträtter eller helt enkelt låta Middagsakuten slumpa fram en veckomatsedel och på så vis dessutom hålla både kostnader och matsvinn nere.

– Har du beslutsångest kan du antingen be Middagsakuten överraska dig med ett recept som innehåller de ingredienser du valt eller helt enkelt visa alla recept på en gång. De ingredienser du inte har hemma lägger du med ett knapptryck in i inköpslistan så att du inte glömmer något när du är i affären, säger Linn Utbult.

Middagsakuten ska vara en smart digital kokbok, och är i dagsläget fylld med över 70 recept för både köttätare, vegetarianer och veganer som hela tiden fylls på. Recepten är framtagna av Camilla Hamid och Linn Utbult själva, men vi kan även vänta oss ett antal gästkockar och gästspel framöver.

Appen kan laddas ned här:

Android

iPhone/iPad

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.