Fira Internationella Ciderdagen den 3 juni med den franska hantverkscidern Galipette
Foto: Solera Beverage Group

Fira Internationella Ciderdagen med fransk hantverkscider

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den 3 juni infaller Internationella Ciderdagen, en dag som går i äpplets tecken. Galipette som betyder kullerbytta på franska är en opastöriserad hantverkscider från lummiga trädgårdar i nordvästra Frankrike.

Den här cidern är skapad utifrån kunskaper som går tillbaka i generationer och är typiska för området. Milda temperaturer, stort antal soltimmar och frekventa regnskurar är en kombination som skapar de perfekta förutsättningarna för att odla äpplen. Cidern tillverkas från noggrant utvalda äpplesorter som är handplockade och varsamt hanterade. Cidern pressas försiktigt och innehåller endast naturlig juice. Doften har tydliga inslag av mogna röda äpplen med en fläkt av nötter och apelsinskal. Smaken är fruktig med inbjudande friskhet från de röda äpplen den är gjord av. Toner av nötter och citrus i kombination med en behaglig sötma och härlig syra ger en underbar helhetsupplevelse och får dig att slå en kullerbytta.

Galipette Cidre Brut finns att hitta här.

Drick den väl kyld som den är eller häll den över rikligt med is och servera on the rocks. Passar perfekt till ostar såsom kittost eller vitmögel.

An apple a day!

relaterat

Hibiskus och Saltad karamell i glaset
kalla drycker

Hibiskus och saltad karamell i glaset

Espresso House lanserar kalla drycker med fräscha och fruktiga sommarsmaker. Två isteér och en Iscappuccino Salted Caramel är några av nykomlingarna.

Somriga drinkar lanseras i cidertappning
Cider

Somriga drinkar lanseras i cidertappning

Sommaren är ciderns högsäsong och nu kommer Somersby med en riktigt somrig nyhet: Somersby Piña Colada som är en tydlig flirt med den kända drinken. Dessutom har Somersby Sparkling Spritz lanserats i en efterlängtad alkoholfri tappning.

Saturnus presenterar smaknyhet och uppdaterad design
Snaps

Saturnus presenterar smaknyhet och uppdaterad design

Inför Midsommar och sommarens firanden introducerar familjeföretaget Saturnus en helt ny snaps i det populära och smakfulla sortimentet av Skärgårdssnapsar. Årets nyhet är inspirerad av Marstrand och är en mild snaps med lägre alkoholhalt samt fräschör från ängssyra och pomerans.

Edrington lanserar Naked Malt – med ny design
Whisky

Edrington lanserar Naked Malt – med ny design

Naked Malt är en blended malt som lagrats på ”nakna” Oloroso sherryfat – unika sherryfat som för första gången fylls med annat än sherry. Whiskyn lanseras nu på svenska marknaden med en ny identitet och ny glasflaska.

Svensken vill hellre få välgörenhet i gå-bort-present
Välgörenhet

Svensken vill hellre få välgörenhet i gå-bort-present

Att ta med sig något litet till middagsbjudningen är en sed som svenskarna följer noggrant. Vi väljer bland vinflaskor, tvålar, doftljus och servetter – något symboliskt för att visa uppskattning. En ny undersökning visar att vissa av gå-bort-presenterna dessvärre inte är så populära hos mottagaren.

Smaka på mystik från Japan – tusenåriga folksagor berättas i gindrinkar
Gin

Tusenåriga folksagor berättas i gindrinkar

I sommar ger Roku Gin svenskarna möjlighet att upptäcka tusenåriga japanska folksagor genom sagolika drinkupplevelser i utvalda svenska städer. Här kommer ett smakprov i form av den klassiska berättelsen om prinsessan Kaguya, tolkad i en lyxig gindrink att blanda hemma.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.