annons

Tullamore D.E.W Halloween Mattrender 2022-min

Fira Halloween [på riktigt]

Med Tullamore D.E.W

Årets kusligaste högtid är äntligen här. Halloween har firats i Sverige de senaste årtiondena men högtiden härstammar egentligen från Irland och inte från USA som många faktiskt tror. Här är tre spännande cocktails med rötter från ursprungslandet, som passar perfekt till Halloween-firandet i helgen. 

De flesta förknippar Halloween med USA och amerikanska traditioner såsom “trick or treat”, otäcka masker, pumpor och maskerader. Men högtiden härstammar egentligen från Irland, cirka 2000 år tillbaka i tiden. Ursprunget till firandet kommer från den keltiska helgen Samhain då de dödas själar ansågs återvända till jorden. Människorna tiggde mat och dryck till festen, bar masker för att hedra de döda och satte ut ljusprydda pumpor för att mota bort ondskan. 

Idag är Halloween en kommersiell högtid och firas även i Sverige sedan många år tillbaka. Låt dig inspireras av ursprungslandet Irland och skåla i läskigt goda och färgglada drinkar som dessutom är väldigt vackra att bjuda på i höstmörkret. 

Så gör du färgglada
Halloween-cocktails
från ursprungslandet  

Tullamore Pumpkin Sour

5cl Tullamore D.E.W.
2cl Citronjuice
2cl Sockerlag
2cl Pumpajuice

Gör så här: Häll upp alla ingredienser i en shaker med is. Skaka och häll upp i ett champagne-glas med is. Garnera gärna med tex. en kvist rosmarin.

D.E.W. Beet Manhattan

5cl Tullamore D.E.W.
0,5cl Rödbets-sockerlag*
2 dash Angostura Bitters

Gör så här: Häll i alla ingredienser i ett rörglas med is. Servera i ett cocktail-glas utan is. Garnera med tex ett blad från ros-stjälk, en skiva torkad rödbeta eller ett körsbär.

*Koka upp rödbetor. Mosa rödbetorna i vattnet för att dra ut så mycket färg som möjligt. Sila av det rödbetsvattnet och blanda med lika delar socker, 

Tully Dark Hall

5cl Tullamore D.E.W. 
5cl Äppeljuice
5cl Rödbetsjuice

Gör så här: Häll ingredienserna i ett drink-glas med is. Rör om lätt och servera. Garneras med torkat äpple eller snyggt höstlöv.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.