I samma veva som hösten står för dörren är det även dags för högtiden Halloween att göra intåg. För att fira Halloween lite extra i år har Baileys gått samman med dessertmästaren Magnus Johansson och hans konditori och bageri i Hammarby Sjöstad. Tillsammans har de tagit fram en ljuvligt god och höstig Halloweenbakelse med smaker av pumpa, morot, havtorn och Baileys, vilken kommer att finnas till försäljning på konditoriet strax innan och under högtiden.
Halloween är en högtid där många samlas med vänner och familj och unnar sig något extra gott. Denna höst firar därför Baileys in högtiden tillsammans med dessertmästaren Magnus Johansson och hans konditori och bageri i Hammarby Sjöstad. Magnus Johansson har tagit fram en smakfull och god Halloweenbakelse smaksatt med Baileys och höstiga smaker som pumpa, morot och havtorn. Från 29 oktober till och med 4 november kommer bakelsen att finnas till försäljning hos Magnus Johansson bageri & konditori.
Magnus Johansson är en av Sveriges mest kända konditorer och har gjort desserter till Nobelfesten, vunnit OS med Svenska Kocklandslaget och är en av programledarna av omåttligt populära ”Dessertmästarna”. Magnus är en expert på alla möjliga sorters bakverk och adderar gärna en spännande tvist till dessa, och Halloweenbakelsen är inget undantag.
– Baileys är en mycket tacksam likör att jobba med som konditor. Den krämigt gräddiga konsistensen gör sig väldigt bra i olika bakelser. Vi har tagit fram ett recept som samspelar bra med Baileys klassiska smak och kombinerat detta med eleganta och typiska smaker för hösten, säger Magnus Johansson, grundare av Magnus Johansson Bageri & Konditori.
Bakelsen består av noga utvalda ingredienser – pumpa, havtorn, choklad och en salt dulcekräm smaksatt med Baileys. För de som inte har möjlighet att ta sig till Hammarby Sjöstad i Stockholm för att smaka på bakverket kan istället enkelt baka receptet hemma.
Recept: Halloweenbakelse med Baileys – Pumpa/Havtorn/Morotsbotten (innehåller alkohol)