Finalisterna i årets kock

Årets Kock 2019 går av stapeln 12–13 september på Annexet i Stockholm. Igår blev det klart vilka åtta kockar som kommer att göra upp om titeln. En av dem är Zassenhaus ambassadör Louise Johansson.

Finalisterna i Årets Kock 2019 är:
1. Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
2. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
3. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
4. Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
5. Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
6. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
7. Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
8. Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö

Uttagningen till Årets Kock 2019 började med att kockarna fick skicka in ett recept som sedan bedömdes av en jury. Bedömningen var helt anonym och juryn visste inte vilken kock som stod bakom receptet. Därefter valde juryn ut 24 kockar som de skickade vidare till kvalet.

Kvaltävlingarna pågick under två dagar, 12–13 juni, på Stockholms hotell- och restaurangskola. Dag ett fick kockarna laga upp sina respektive tävlingsbidrag. Därefter gick 16 kockar vidare till dag två, där metod och handlag bedömdes genom olika kunskapsprov. Vidare fick de i uppgift att namnge 40 råvaror uppdelade i åtta kategorier. De fick titta, dofta, känna och smaka på råvarorna. De fick också laga en kall och en varm rätt på huvudråvaran gös.

Mitt under tävlingen gick brandlarmet och alla som befann sig i lokalen tvingades att bege sig ut. Lyckligtvis var det ingen fara och tävlingen kunde snart fortsätta enligt plan. I kvalet var det tre kvinnliga kockar som tävlade, varav en tog sig vidare till finalen. Vi säger stort grattis till vår Zassenhausambassadör Louise Johansson!

– Det känns helt galet och är så mäktigt och stort. Jag är otroligt stolt över att få vara med och bidra till svensk gastronomi, säger Louise.

Under prisutdelningen tillkännagavs det att en av uppgifterna under finalen kommer vara att tillverka egen korv. Finalen går av stapeln 12–13 september på Annexet i Stockholm.

Foto-Pressbild

Dela denna artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!