fbpx

Finalisterna i årets kock

Årets Kock 2019 går av stapeln 12–13 september på Annexet i Stockholm. Igår blev det klart vilka åtta kockar som kommer att göra upp om titeln. En av dem är Zassenhaus ambassadör Louise Johansson.

Finalisterna i Årets Kock 2019 är:
1. Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
2. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
3. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
4. Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
5. Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
6. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
7. Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
8. Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö

Uttagningen till Årets Kock 2019 började med att kockarna fick skicka in ett recept som sedan bedömdes av en jury. Bedömningen var helt anonym och juryn visste inte vilken kock som stod bakom receptet. Därefter valde juryn ut 24 kockar som de skickade vidare till kvalet.

Kvaltävlingarna pågick under två dagar, 12–13 juni, på Stockholms hotell- och restaurangskola. Dag ett fick kockarna laga upp sina respektive tävlingsbidrag. Därefter gick 16 kockar vidare till dag två, där metod och handlag bedömdes genom olika kunskapsprov. Vidare fick de i uppgift att namnge 40 råvaror uppdelade i åtta kategorier. De fick titta, dofta, känna och smaka på råvarorna. De fick också laga en kall och en varm rätt på huvudråvaran gös.

Mitt under tävlingen gick brandlarmet och alla som befann sig i lokalen tvingades att bege sig ut. Lyckligtvis var det ingen fara och tävlingen kunde snart fortsätta enligt plan. I kvalet var det tre kvinnliga kockar som tävlade, varav en tog sig vidare till finalen. Vi säger stort grattis till vår Zassenhausambassadör Louise Johansson!

– Det känns helt galet och är så mäktigt och stort. Jag är otroligt stolt över att få vara med och bidra till svensk gastronomi, säger Louise.

Under prisutdelningen tillkännagavs det att en av uppgifterna under finalen kommer vara att tillverka egen korv. Finalen går av stapeln 12–13 september på Annexet i Stockholm.

Foto-Pressbild

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post
Restaurang

#vartannatbord

Ett stort antal restauranger i Stockholm har på eget initiativ börjat boka vartannat bord på sina krogar. Uppropet #vartannatbord ska få fler personer att äta ute med en begränsad risk för spridning av coronaviruset.

Läs artikel
Notis

De omorganiserar för att möta krisen.

På grund av minskad orderingång ifrån exportmarknader, minskat antal mässor, events och provningar under den rådande corona-spridningen gör High Coast Whisky en omorganisation för att klara de nya förutsättningarna och förbättra sin likviditet.

Läs artikel

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!