Recept pa fem olika roror

Recept på fem olika röror

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Visste du att matkex ökade med 61 procent under påskhelgen? Förutom ägg och sill i påsk älskar vi svenskar att mumsa på matkex med goda ostar och röror. Därför bjuder vi på fem recept för er som ännu inte har tröttnat på olika röror.

Recepten är till 6 personer.

 

Lenrimmad laxros med dillyoghurt

  • 3 skivor rimmad lax
  •  ½ dl yoghurt naturell 10 %
  •  2 msk olivolja
  • 3 msk hackad dill
  • Salt och peppar efter smak

Finmixa olja och dill fint, blanda försiktigt ner yoghurt med en sked, smaksätt med salt och peppar. Dela varje laxskiva på längden, snurra runt pekfingret och lägg på kexet. Klicka på ca 1 tsk dillyoghurt ovanpå eller under laxen. Tips! Det går även bra att använda gravad lax.

Handskalade räkor med aioli och gräslök

  • 2 dl handskalade räkor
  • 3 msk aioli
  •  2 msk hackad gräslök
  • ½-1 tsk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar efter smak
  • Ca 1 tsk hackad gräslök för dekoration

Häll av räkorna och låt stå i silen i ca 15 min. Blanda allt, smaka av med salt och peppar. Garnera med gräslök.

Göteborgs Gubbröra

  • 6 anjovisfileér
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraiche
  • 2 kokta skalade ägg
  • 2 msk hackad gräslök
  • Vitpeppar efter smak
  • Ca 1 msk hackad gräslök för dekoration

Sila bort spadet från ansjovisen, skär i mindre fyrkantiga bitar. Dela äggen åt två håll i en äggdelare. Blanda allt, smaka av med peppar. Lägg på Gubbröran på valfritt kex och garnera med hackad gräslök. Tips! Det går också bra att använda matjessill istället för ansjovis.

Göteborgs Skagen toppad med löjrom

  • 2 dl handskalade räkor
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk hackad dill
  • ½-1 tsk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar efter smak
  • 30 g löjrom
  • Dillkvist för dekoration

Hacka räkorna grovt, blanda allt utom löjrom, toppa med löjrom och dillkvist.

Handskalade räkor med aioli och gräslök

  • 2 dl handskalade räkor
  • 3 msk aioli
  • 2 msk hackad gräslök
  • ½-1 tsk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar efter smak
  • Ca 1 tsk hackad gräslök för dekoration

Häll av räkorna och låt stå i silen i ca 15 min. Blanda allt, smaka av med salt och peppar. Garnera med gräslök.

 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.