20190213-MATTRENDER.Farm.Restaurant

Farm Restaurant & Bar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons



När White Guide nyligen testade hamnens nyaste restaurangtillskott Farm Restaurant & Bar så blev betyget ”Mycket god klass” och recensionen avslutades med ”Detta är utan tvivel en av Stockholms just nu mest intressanta krogsatsningar.”

– Det är jätteroligt att en restaurang som Farm öppnat vid Värtahamnen! För utvecklingen av stadsdelen är det avgörande att vi får liv och rörelse mellan husen och då behöver husen fyllas med spännande innehåll. Jag tror absolut att Farm kommer bidra till att många får upp ögonen för den framväxande stadsdelen. Sen kommer de ju få en riktigt smakupplevelse på köpet också, säger Kristina Alvendal från stadsutvecklarna i Värtahamnen.

Restaurangen ligger på Frihamnsgatan 26 och är samlokaliserad med Stockholm Brewing Co. som växt ur sina lokaler på Södermalm. Numera kan ölproduktionen både beskådas och avnjutas inifrån restaurangen som har ett unikt hållbarhetstänk och ett alldeles eget kretslopp.

– Hållbarheten ska genomsyras i maten på Farm. Vi försöker ha ett så slutet kretslopp som möjligt, vilket är möjligt genom att vi också driver gården Karshamra i Botkyrka. Det mesta som serveras på restaurangen kommer från gården och menyn får styras utifrån vad som kan skördas, säger Agnes Larsson Stormgaard, delägare på Farm Restaurant & Bar.

Ett exempel på hur bryggeriet, gården och restaurangen utgör ett kretslopp visar sig exempelvis i användandet av bryggeriets restproduktshantering.

– Från bryggeriet får vi en restprodukt som heter drav (mältat korn). Draven används som foder för korna på Karshamra. Korna går efter en tid till slakt och serveras sedan här på vår restaurang, säger Agnes Larsson Stormgaard.

Farm Restaurant & Bar valde att etablera sig vid Värtahamnen då man såg att det gick att få generösa utrymmen på den perfekta platsen.

– Det är jättekul att så mycket börjar hända i stadsdelen. Det blir mer levande och vi ser verkligen fram emot den fortsatta utvecklingen. Luncherna går superbra och fler och fler hittar hit. Snart kommer vi också börja att hålla bryggpubar på helgerna där besökare både kan dricka och lära sig att brygga riktigt bra öl, avslutar Agnes Larsson Stormgaard.



 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.