annons

Expertens basta tips infor sommarens loppmarknader

Expertens bästa tips inför sommarens loppmarknader

Sommaren är här och därmed också högsäsongen för loppmarknader och gårdsauktioner. Många semesterfirare runt om i landet hoppas på att göra fina klipp. Det finns dock några saker att tänka på om man vill öka sina chanser att göra fynd.

 

Sverige kryllar av loppmarknader och gårdsauktioner under sommarmånaderna. Det ger svenskarna tillfälle att fynda allt från porslin till teknikprylar. Värderingsexperten Lie Lundberg är en riktig veteran när det kommer till att besöka loppmarknader och gårdsauktioner. Med över 20 års erfarenhet har hon samlat på sig en hel del värdefull kunskap om hur man blir en framgångsrik loppisbesökare.

– Framförallt har det blivit en hel del fynd i form av konst, möbler och porslin för min del genom åren. Det är dessa områden jag tycker är roligast och har mycket kunskap kring. Mitt viktigaste tips till andra loppisbesökare som är ute efter föremål med ett andrahandsvärde är att specialisera sig, berättar Lie Lundberg.

Second hand-trenden har varit starkt i Sverige de senaste åren, vilket också har bidragit till loppmarknadernas popularitet. Att det både är hållbart och miljövänligt har säkerligen också varit en bidragande faktor till att många uppskattar loppisar.

– Det finns en stor charm i att strosa omkring tillsammans med andra besökare och titta på föremål som många gånger bär på spännande historier. Jag tycker att man främst ska utgå ifrån de föremål man själv tycker om. Det är då man gör de bästa fynden, säger Lie Lundberg.

 

Lies fem viktigaste loppistips: 

serafina

Timing: Kom tidigt eller precis innan stängning. De bästa föremålen tenderar att försvinna snabbt och sista timmen innan stängning finns chans att fynda riktigt billigt.

Nischa dig: Om du är ute efter att göra en bra affär bör du specialisera dig inom ett särskilt område. Porslin, silver, vintage och äldre planscher är exempel på områden man kan fördjupa sig inom och därmed öka sina chanser att hitta skatter.

Landsbygd vs storstad: På landsbygdsloppisar är det oftast färre besökare jämfört med de i större städer. Därmed blir konkurrensen om föremålen inte lika stor.

Trotsa vädretTa med paraplyet och trotsa vädret. Många kommer nämligen inte att tänka så och besökarantalet minskar drastiskt. Därmed kan regniga dagar innebära störst chans för klipp!

Värdera mera: Kontakta en expert om du hoppas och tror att du fyndat något med ett andrahandsvärde. Många pantbanker och auktionshus runtom i landet värderar dina saker kostnadsfritt.

Köp saker som DU gillar: Sist men inte minst, leta efter föremål som du själv verkligen gillar. Det emotionella värdet är för många viktigare än andrahandsvärdet. Den största charmen med loppmarknader är att man kan hitta betydelsefulla saker för en liten peng.

 

 

Bild och Text: Serafina plantbank

 

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.