annons

Mackmyra Angels 2011 - Exklusiv nyhet för Sverige
Foto: Enjoy Wine & Spirits

Exklusiv whiskynyhet för Sverige

Den 8 december lanseras en unik buteljering om 700 flaskor exklusivt för Sverige i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget.

Den 8 december lanserades en unik buteljering om 700 flaskor exklusivt för Sverige i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget.

Christian Drouin är utan tvekan en av de mest prisbelönta producenterna av calvados. Få har bidragit lika mycket att förflytta calvados från lokal dryck konsumerad i Normandie till ett destillat som står överst på önskelistan hos sommelierer på stjärnkrogar världen över. Hos Christian Drouin är det kompromisslös strävan på perfektion som gäller och produktionen är synnerligen småskaligt och hantverksmässigt.

– Det finns många mindre destillerier runt om i världen som på ett eller annat sätt bidragit till att utveckla och främja en bättre dryckeskultur. Expérimental series är ett nytt initiativ där vi experimenterar med fatlagringar från utvalda destillerier som jag tycker förtjänar att uppmärksammas. Mackmyra var onekligen pionjären som satte svensk whisky på kartan varför det kändes som ett naturligt och spännande experiment. Denna calvados lades på fat 2011 innan den i början av 2020 flyttades om till fat av svensk ek som tidigare innehållit Mackmyra whisky för en avslutande finish på 8 månader. Ett spännande och i mitt tycke lyckat resultat där calvados möter whisky i ett härligt samspel, säger Guillaume Drouin, ägare och destillatör på Christian Drouin.

– Calvados från Christian Drouin är utan tvekan något av de främsta i calvadosväg man kan komma över. Personligen tycker jag att Guillaume Drouin ännu en gång bevisar sin synnerligen exceptionella förmåga att våga testa nya vägar utan att för den skull göra avkall på sitt eget utryck. En destillatör i mästarklass helt enkelt, avslutar Peter Kokovic, produktansvarig på Enjoy Wine & Spirits.

Härlig, fuktig doft med inslag av vinteräpplen, kryddor, nötter och vanilj. Mjuk, fruktig smak med fatkaraktär och inslag av mogna vinteräpplen, aprikos, honung, halm, vanilj, kryddor och nötter. Avnjutes företrädesvis solitär som avec såväl som i kombination med en klassisk Tarte Tatin.

Expérimental de Christian Drouin: Mackmyra Angels 2011 kan hittas här.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.