Band of Roses

Exklusiv lansering av rosé i begränsad upplaga

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic

Vinproducent känd för storsäljare som Kung Fu Girl Riesling och Boom Boom! Syrah har nu släppt en rosa nyhet på den svenska marknaden.

Inspirerat av hur musik kan förändra vår sinnesstämning, spelar Band of Roses Rosé en färgstark och blommig melodi. Det fruktiga vinet passar utmärkt till sommarens rätter som sallader, grillad fisk och rätter med ljust kött.

Den senaste nyheten från Charles Smith Wines släpptes den 14 juli i en begränsad upplaga och i utvalda Systembolaget-butiker. Vinet har en fruktig och fräsch arom med inslag av tropisk frukt, passionsfrukt, persika och en lätt parfymerad blommighet. Smaken är fruktig med en välavvägd balans av persika, blommor, tropiska frukter och röda päron.

– Band of Roses Rosé är en nyhet från Charles Smith Wines som man absolut inte får missa. Det är min nya sommarfavorit med en fantastisk färg och smak. Vinerna från Charles Smith Wines är alltid spännande och nytänkande, säger Flavia Bergström, Senior Brand Manager på Altia.

Band of Roses Rosé är gjort på Pinot Gris, en grön druva med färg i skalen, vilket ger vinet sin karaktäristiska rosa-orangea färg. Druvorna kommer från tre olika vingårdar i Washington State, USA, och odlas enligt hållbara principer. Med varma dagar och svala nätter, i kombination med bra, väldränerad jord har Washington State en 200-dagars växtsäsong. Här har druvorna perfekta förutsättningar för att mogna långsamt, vilket ger dem intensiva och fylliga smaker. Druvorna pressas sedan försiktigt och skalen urlakas i musten 24-48 timmar innan jäsningen genomförs under cirka 20 dagar i rostfria ståltankar. Vinet lagras under 2 månader i tankarna med jästfällningen.

Med en färgstark vinpersonlighet har Charles Smith vid flera tillfällen blivit utsedd till ”Årets Vinmakare” i amerikanska medier. Med ett förflutet som allt från manager för danska rockband och europeiska turnéer är han självlärd i konsten att tillverka vin och startade 2006 Charles Smith Wines. Målet är att skapa viner av vissa druvsorter av hög kvalitet till ett överkomligt pris. Med beskrivningar som smakfulla, balanserade och anspråkslösa har vinerna konsekvent tilldelats höga poäng av ledande branschexperter. Charles Smiths bakgrund inom musikbranschen återspeglas inte minst i nyheten Band och Roses Rosé, inspirerat av takten i allt från hip-hop och country till rock ’n’ roll.

relaterat

Kul i Jul - italienska julkakor från Zeta
julmat

Kul i jul med italienska julkakor

Precis som julskinkan är helig för svenskarna, är julkakorna Pandoro och Pannetone det för italienarna. Julstämningen vill inte riktigt infinna sig innan en kaka står på bordet.

Glöggiganten Saturnus presenterar 2020 års sortiment: – tradition, trend och innovation i julig förening
Juldryck

Glöggiganten presenterar 2020 års sortiment

När Sveriges äldsta och största glöggfabrik presenterar sitt utbud för 2020 är det en väl avvägd blandning av traditionella smaker, trendmedvetet innehåll och nytänkande i framkant.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.