Exklusiv lansering - Négrette från Vignobles Arbeau i Fronton
Foto: Enjoy Wine & Spirits

Exklusiv lansering av ofiltrerat franskt rödvin

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den 11 augusti släpptes det franska vinet i Sverige.

On l’appelle Négrette från Vignobes Arbeau har släppts på totalt ca 20 utvalda butiker runt om i landet, 1 200 flaskor av årgång 2018. Vinet speglar tydligt ursprunget Fronton och druvan Négrette, är ofiltrerat och med lågt tillsatt svavel.

Vinet har en generös, mineraldriven doft med toner av röda bär, björnbär, viol och örter. Medelfyllig smak med bra fräschör, välintegrerade men markerade tanniner och viss sälta. Rik fruktighet med toner av björnbär, hallon, lakrits, viol, peppar och mineral.

Vinet har endast lagrats på ståltank och är ofiltrerat för att behålla så mycket av druvans och jordmånens karaktär som möjligt. Endast en liten mängd svavel har tillsatts till vinet. Producentens vinodlingar är i konvertering och beräknas vara ekologiskt certifierade från årgång 2021. Det passar till chark, lamm och nöt samt smakrika vegetariska anrättningar.

On l’appelle Négrette kan hittas här.

relaterat

Först i världen med juligt smakkoncept
nikotinpåsar

Först i världen med juligt smakkoncept

Det hör inte till ovanligheterna att LYFT/LAB är först ut med nya smakkoncept och som en tidig julklapp till alla konsumenter introduceras en julinspirerad nyhet.

En mer klimatmedveten matsedel
Hållbart

En mer klimatmedveten matsedel

Nu lanserar Konsumentverket och Livsmedelsverket en mer klimatmedveten matsedel. För första gången har maträtterna klimatberäknats.

4 av 10 svenskar firar alkoholfri julafton, julmust är favoritdrycken
Trender

Fyra av tio svenskar firar alkoholfri julafton

En nubbe till sillen på julbordet är ett måste för många, men en ny Sifo-undersökning visar att mer än hälften av svenskarna helst dricker julmust på julafton och att hela fyra av tio svenskar kommer att fira en helt alkoholfri jul.

Julmeny signerad av Årets Kock 2020, Ludwig Tjörnemo
julmat

Laga julmenyn skapad av Årets Kock 2020

I år är inget vanligt år där julen kommer att firas med ett stort julbord och hela släkten på besök. I år blir det kanske färre gäster men mer tid att lägga kärlek på julmaten.

Perfekta Singletoncocktails för helgerna
Cocktails

Perfekta whiskycocktails för helgerna

Inför de stundande helgerna har Josephine Sondlo, bartender och tvåfaldig svensk vinnare i World Class (VM för bartenders), tagit fram tre cocktailrecept som sätter guldkant på firandet.

Så piffar du upp utomhusjulen – servera juliga smårätter i äggkartong
julmat

Så piffar du upp utomhusjulen

Att återanvända äggkartongen att servera i är ingen dum idé, tvärtom. Det kan vara både snyggt, klimatsmart och klokt ur smittsynpunkt.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.