Exklusiv lansering - Négrette från Vignobles Arbeau i Fronton
Foto: Enjoy Wine & Spirits

Exklusiv lansering av ofiltrerat franskt rödvin

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den 11 augusti släpptes det franska vinet i Sverige.

On l’appelle Négrette från Vignobes Arbeau har släppts på totalt ca 20 utvalda butiker runt om i landet, 1 200 flaskor av årgång 2018. Vinet speglar tydligt ursprunget Fronton och druvan Négrette, är ofiltrerat och med lågt tillsatt svavel.

Vinet har en generös, mineraldriven doft med toner av röda bär, björnbär, viol och örter. Medelfyllig smak med bra fräschör, välintegrerade men markerade tanniner och viss sälta. Rik fruktighet med toner av björnbär, hallon, lakrits, viol, peppar och mineral.

Vinet har endast lagrats på ståltank och är ofiltrerat för att behålla så mycket av druvans och jordmånens karaktär som möjligt. Endast en liten mängd svavel har tillsatts till vinet. Producentens vinodlingar är i konvertering och beräknas vara ekologiskt certifierade från årgång 2021. Det passar till chark, lamm och nöt samt smakrika vegetariska anrättningar.

On l’appelle Négrette kan hittas här.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin
Utmärkelser

Fler guldmedaljer till nordisk gin

Under tävlingen IWSC fick ginen 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.