annons

Cointreau-22-spring-085-min

Ett nytt utseende

På flaskan

Nu blir Cointreauflaskan som står hemma i ditt barskåp ett samlarobjekt, när likören igår lanserades i en helt ny design i Sverige. Den nya flaskan är en hyllning till likörens huvudingrediens, apelsinen – som för första gången pryder flaskan.

Nu har Cointreaus nya flaska lanserats i Sverige, i den största rebranding-kampanjen varumärket gjort på över 140 år. Likt likören själv har Cointreauflaskan varit, och förblir, unik av sitt slag. Dess kvadratiska form och bärnstensfärgade glas har sedan starten 1849 varit ett igenkännande drag för flaskan, och så förblir det.

Utformandet av flaskan är ingen slump. I och med likörens väldoftande aromer är flaskan i själva verket inspirerad av en parfymflaska. Dess färgval har däremot en något mer rebellisk historia. Vid denna tid var likörerna ofta bärnstensfärgade och serverades i genomskinliga flaskor – men inte Cointreau, där likören i stället var genomskinlig och buteljeras i en färgad flaska.

Den nya flaskan är till största del tillverkad av återvunnet glas. Den bibehåller din rektangulära design och apelsinen gör premiär som illustration på flaskans etikett. Men hyllningarna till apelsinen slutar inte där, då flaskans kork nu kläs av texturen av skalet på en apelsin.

Cointreau är en viktig komponent i många av våra absolut ikoniska drinkar. Däribland Sidecar, White Lady och Cosmopolitan – men också i en klassisk Margarita. Kanske är det därför den mytomspunna Margaret ”Margarita” Sames för jämnan sa, ”A Margarita without Cointreau is not worth its salt”.


Såhär blandar du
en klassisk margarita

Du behöver:
2,5 cl
Cointreau​
4 cl tequila​
2 cl lime ​
Flingsalt​

Så här gör du:​

  1. Häll alla ingredienser i en shaker med is och skaka. ​
  2. Fukta glasets kant med en lime och doppa i saltet. ​
  3. Sila upp din Margarita i glaset, garnera med en limetwist och njut!

:Resultatet


relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.