Campo Viejo utökar sin palett: ett nytt alkoholfritt bubbel på cava-druvor
Foto: Pernod Ricard

Ett nytt alkoholfritt bubbel på cava-druvor

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Lagom till vårens ankomst är det hög tid att alla på det efterlängtade minglet ska ha möjlighet att avnjuta deras omtyckta mousserande vin, därför lanserar Campo Viejo sitt första alkoholfria alternativ.

Intresset för alkoholfria alternativ på vinhyllan fortsätter att växa i rasande takt. Campo Viejo hänger nu på den rådande trenden och lanserar sitt första alkoholfria bubbel – Campo Viejo 0% Sparkling. Inspirerat av Campo Viejo Cava, Sveriges näst bäst säljande cava, har man tagit fram en alkoholfri version – det första mousserande vinet gjort på de klassiska cava-druvorna från Penédes – Xarel-lo, Macabeo och Parellada.

Hemligheten i att göra ett bra alkoholfritt mousserande vin är att utgå från ett bra basvin om sedan varsamt av-alkoholiseras. Vid tillverkning av Campo Viejo 0% Sparkling har ”spinning cone”-metoden använts, vilket resulterar i en helt alkoholfri produkt.

Bakom Campo Viejo Sparkling 0% finner vi tre powerkvinnor: den erfarna chefsvinmakaren Elena Adell som tillsammans med Irene Pérez Guitiérrez och Elena Suárez nu stolt kan presentera den klassiska cavan i en helt ny tappning. Bubblets friska smakpalett karaktäriseras av äpplen, citrus och krusbär som tillsammans med pigga bubblor och fin syrlighet med fördel kan avnjutas en solig vårdag i gott sällskap.

– Att skippa alkoholen till AW:n är en trend som verkligen exploderat på senare år, men vi kände att det saknas något på de alkoholfria hyllorna – ett riktigt bra mousserande vin gjort på cava-druvor. Det känns som ett naturligt steg för Campo Viejo, som redan tillverkar en cava som går hem hos svenskarna, att också kunna erbjuda en alkoholfri variant av bubblet, säger Anna Westermark, Senior Brand Manager Wine på Pernod Ricard Sweden.

Campo Viejo Sparkling 0,0% finns nu att köpa på ICA, Coop, Hemköp och Mathem.

Alkoholhalt: 0,0%
Sockerhalt: 54g/L
Smak: Rikligt med pigga bubblor, fin syrlighet och mild, saftig och fruktig sötma. Smak av äpplen, citrus, nashipäron och krusbär.
Doft: Ungdomlig, fruktig doft med inslag av päron, gröna äpplen, honungsmelon, fläder och lime.
Passar till: Njut som aperitif, till småplock, buffé eller till skaldjur, sushi, räkcocktail med mango och chili eller grillad fisk.
Land/region: Spanien/Penédes
Druvor: Xarel-lo, Macabeo, Parellada

relaterat

Thomas Henry utsedd till bästa Tonic Water 2021
Utmärkelser

Utsedd till bästa Tonic Water 2021

Den stora gintrenden har medfört att marknaden översköljts av nya tonics och mixers de senaste åren. Som en reaktion på det anordnade det internationella spritmagasinet The Spirits Business nyligen sin allra första blindprovning av tonics och mixers.

Fika och relationer med Hanna Persson
fika

Fika och relationer med Hanna Persson

För Hanna Persson är fika laddat med trygghet och värme. Hon tar med oss på fikats resa genom hennes liv, från barndomen i Sundsvall, till tonårens raggningsfika och att återigen inta en viktig roll i den nyblivna mammans relationer.

Våriga nyheter på Systembolaget
Alkohol

Våriga nyheter på Systembolaget

Lagom till våren presenterar importören Diageo flertalet produktnyheter som landar på Systembolaget, och inkluderar produkter från varumärkena Tanqueray, Captain Morgan och Zacapa.

Nyhet från 19 Crimes kombinerar det bästa av två världar – vin med inslag av kallbryggt kaffe
Vin

Nyhet kombinerar vin och kallbryggt kaffe

Vinvarumärket 19 Crimes med innovation som drivkraft och en banbrytande historia, fortsätter att tänja gränserna med nyheten The Deported – ett rött vin med inslag av kallbryggt kaffe.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.