annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

Ett ”mästerverk”

Från Italiens klack

Lagom till vinterns intåg lanseras det röda vinet Il Capolavoro Appassimento från ett av världens främsta vinländer, Italien. Nationen toppar försäljningsstatistiken av vin på Systembolaget vilket är ett bevis på att vi i vårt avlånga land hyser en stark förkärlek till stövellandet.  Den här nyheten är gjord enligt appassimentometoden vilket resulterat i ett kraftfullt och fylligt vin med en tydlig fruktighet.

Italien är utan tvekan världens mest varierade vinnation och hemvist för fantastiska vinregioner och druvsorter. Här finns det en tradition av att producera riktigt bra viner till rimliga priser vilket är en av anledningarna till att vi svenskar fullkomligt älskar landet och dess drycker.

Il Capolavoro, som på svenska betyder mästerverk, kommer från Apulien beläget på Italiens klack. Regionen är en skattkammare när det gäller vinproduktion tack vare de gynnsamma odlingsförhållandena som gör att druvorna här ger bättre skörd än på många andra platser. Vinet är en blend framställd av flertalet blå druvsorter från regionen och som var och en bidrar till vinets karaktär. Appassimento är en produktionsmetod där druvorna får hänga på vinstockarna väldigt länge under säsongen. I det varma och soliga klimatet erhåller druvorna då en hög koncentration av socker vilket medför fyllighet och en hög alkohol i det färdiga vinet.

Både doft och smak kännetecknas av sol och värme och bjuder på en generös fruktighet med inslag av färska röda bär såsom skogshallon och jordgubbar kombinerat med toner av choklad och torkad frukt. Finstämda toner av fat tillsammans med en behaglig örtighet kompletterar den angenäma fruktigheten i det inbjudande violfärgade vinet som även besitter en liten restsötma.

Il Capolavoro Appassimento är ett fylligt vin med attityd från en fantastisk region. Det är otroligt kul att kunna erbjuda den svenska konsumenten ett vin som trots sin blygsamma prislapp har en bred palett av smaker och inte tummar på kvalitén. Det här är utan tvekan mycket vin för pengarna, säger Monia Jensen, Brand Manager på Anora.

Il Capolavoro Appassimento, 2021

Ursprung: IGP Puglia, Italien

Artikelnr: 58643

Alkohol: 14,5%

Volym: 750 ml

Pris: 69 kr     

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.