En vänlig käftsmäll från Norrbotten – resan längs Totempålen fortsätter
Foto: Norrbottens Destilleri

En vänlig käftsmäll från Norrbotten

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons


I vintras lanserade destilleriet sin första produkt, och snart fortsätter resan längs Kalixälven med en nyhet för finsmakaren.

– Om Mountain Dry Gin togs fram för att passa en bred målgrupp kommer vår nästa lansering vara mer avskalad, säger Dennis Bejedal, Master Distiller och grundare av Norrbottens Destilleri.

När Norrbottens Destilleri grundades i början av förra året var det med en tydlig vision att spegla Norrbottens flora i sina produktlanseringar. Konceptet är illustrerat i destilleriets norrbottniska totempåle, i vilken den slingrande Kalixälven leder vägen från Kebnekaisemassivets snötäckta bergstoppar till mynningen av Bottenviken i Kalix. I november påbörjades smakresan genom lanseringen av den numera prisbelönta Mountain Dry Gin och i början av augusti fortsätter resan längs totempålen.

– Det här är något som vi har arbetat på ända sedan vår förra lansering och nu är väldigt spända att få presentera för marknaden. Det är viktigt för oss att varje produkt har ett unikt recept och vi sätter stolthet i att ta fram våra produkter från grunden. Allt som vi lanserar ska ha en tydlig förankring i Norrbottens landskap och det ska framkomma i produkten – och då tar det tid att utveckla nyheter, säger Dennis Bejedal.

Genom att blanda gammalt med nytt och när med fjärran skapar Norrbottens Destilleri unika smakkombinationer med hjälp av modern teknik och de senaste destilleringsmetoderna. Master Distiller och grundare Dennis Bejedal kallar konceptet för a fusion of extremes. I Mountain Dry Gin kombinerades toner av lokal björk och kvanne med timutpeppar från Himalayas sluttningar. Resultatet blev en krispig och välbalanserad gin som gör sig perfekt i en Gin & Tonic. Nu vill Sveriges nordligaste destilleri befästa sin position som en uppstickare inom branschen genom att lansera en gin som inte är för vem som helst.

– Vi är väldigt stolta över resan som vi har gjort hittills, men vi är inte nöjda än. Nu kommer vi att utmana våra konsumenter med något som verkligen speglar nästa anhalt på resan, där produkten inte är tänkt att gömma sig bakom en tonic. Det kommer att vara mer avskalat, och självklart med en twist – en vänlig käftsmäll från Norrbotten helt enkelt, avslutar Dennis Bejedal.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin
Utmärkelser

Fler guldmedaljer till nordisk gin

Under tävlingen IWSC fick ginen 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons


  • Firedrops
annons
Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.