annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

En hyllning

till tidlös kvalitet.

Ändra aldrig på ett vinnande lag, heter det. Men även klassiska varumärken som älskade Taittinger vill förnyas. På den nya etiketten finns hela historien från medeltid och 1700-tal diskret antydd, men viktigast av allt är att ett av världens mest prestigefyllda vinhus vill hylla precisionen och den höga kvaliteten på vinet. För när det gäller själva vinet ändrar man inte på sitt vinnande koncept.

Taittingers ”huschampagne” heter Brut Réserve och är själva sinnebilden av vinhusets stil där friskhet, fräschör och sofistikerad elegans är nyckelorden. Det är också den som är först ut med den nya utformningen av etikett och övrig flaskdekor med premiär lagom till midsommar. Övriga tappningar får sin nya kostym stegvis under hösten. 

När världsmärken som Taittinger gör om sitt yttre handlar det inte om revolution utan mer om diskreta justeringar. Det är för övrigt inte ofta det sker, det har bara hänt en gång tidigare de senaste femtio åren.

”Vi har eftersträvat en mer sofistikerad och sober design som lyfter fram excellensen och precisionen i våra viner”, säger man i en kommentar. Den för ögat största förändringen är att folien runt kork och flaskhals byter färg från guld till svart. De röda linjer som tidigare ramade in den vita etiketten har tagits bort och det sigill som tidigare fanns på folien har ökat i storlek och tydlighet. Det är värt en egen liten historia. Sigillet som visar en korsriddare till häst har i översättning texten: ”Sigill för Thibault greve av Champagne och Brie Palatini”. Det visar Thibault IV som levde 1201–1253 och som var känd för att skriva riddarballader och därför kallades trubaduren. Men hans största bedrift förutom att kriga lär ha varit att han var den som från korstågen förde med sig hem de allra första rankorna av Chardonnay till Champagne. Och just Chardonnay spelar en viktig roll i blenden när Taittinger skapar sina cuvéer. Runt sigillet återfinns också årtalet 1734, årtalet då vinhuset föddes under namnet Forest et Fourneaux.

Taittinger Brut Réserve är en elegant, frisk Champagne med toner av citrus och inslag av mineral. Moussen är fin och eftersmaken lång och stilren. Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment på både halv- och helflaska. Båda levereras i en elegant presentkartong.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.