En checklista till julbordet

En checklista till julbordet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Har du tagit på dig att planera maten till julbordet i år? Lyckans julost! Förberedelserna blev plötsligt lite lättare.

Håll dig till Orklas checklista så att du inte missar något måste och spar dyrbar tid med familjen!

God jul önskar Orkla – din vän i vardagen!

Till det kalla

  • Klassiska sillsmaker: Vitlöksill, senapssill och löksill
  • Spännande sillsmaker: Ingefära & Lime eller Ramslök & Citron
  • 5-minuterssill för dig som själv vill lägga in och sätta smaken
  • Ägghalvor med Kaviar eller Stenbitsrom
  • Janssons frestelse med ansjovis

Till det varma

  • Vego- / prinskorv (finns vegetariska)
  • Julskinka med Senap
  • Vegobullar från (finns vegetariska)
  • Delikatessköttbullar
  • Svensk färskpotatis, fryst (finns att köpa i frysdisken)
  • Ribs / Revbensspjäll
  • Västerbottenostpaj (finns att köpa i frysdisken) toppad med grönkålschips
  • Klassisk rödkål och brunkål (finns att köpa i burk)

På gottebordet

  • Risgröt med saftsoppa, alternativt nya Risifrutti Bara Risgröten med en klick BOB Bara frukt och bär
  • Julostkaka från med grädde och hjortronsylt
  • Superbar med kakao, pekan och dadlar delade i lagom stora bitar
  • Kex från  med olika ostar och marmelad av färska fikon
  • Pepparkakor från med årets nya smak Päron, toppade med en bit ädelost

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons







  • Firedrops







annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.