annons

Onsdag den 8:e juli lanseras 2019 Siefersheim Riesling Porphyr från familjefirman Weingut Wagner Stempel!

Ekologisk torr Riesling från tysk kvalitetsproducent

Onsdag 8 juli lanseras årgång 2019 av detta eleganta vin från familjefirma i tyska Rheinhessen.

Onsdag 8 juli lanseras årgång 2019 av detta eleganta vin från familjefirma i tyska Rheinhessen.

Familjen Wagner driver egendomen i den lilla byn Siefersheim i Rheinhessens sydvästra del och deras viner är ekologiskt certifierande sedan flera år. Druvorna till vinet kommer, till större delen, från två Grosses Gewächs-lägen, Höllberg och Heerkretz som med sin extremt stenrika jord med hög andel porfyr har gett sitt namn till vinet. Den karga och stenrika jordmånen avspeglar sig tydligt i vinet karaktär. Anders Rüster på Moestue Sverige beskriver vinet så här: ”2019 Siefersheim Riesling Porphyr har en torr, elegant smak med frisk fruktsyra samt insmickrande toner av gröna äpplen, citron och persika med en fin avslutande mineralitet”.

Rent generellt så var årgång 2019 en utmanande årgång för vinproducenterna i Rheinhessen. Det ombytliga vädret gjorde att arbetet ute i vingården var oerhört viktig. Weingut Wagner Stempel skördade samtliga sina vingårdar för hand vilket är en bidragande orsak till deras framgång med vinerna från årgång 2019.

Daniel Wagner formulerar sina tankar kring ekologiskt jordbruk, ”som ett noggrant jordbruk, till och med ett överdrivet arbete i vingårdarna, med mycket manuellt arbete, nästan allt äger rum i vingårdarna. Vad som händer senare i källaren är bara en form för att bevara det som har hänt under året. Och det ska smaka så här, som året var och som vingårdarna var.”

Vinet finns från och med 8 juli på Systembolaget.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.