Nu öppnar restaurang OMAKA
Foto: Petter Bäcklund

Efter bryggeri kommer restaurang

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

2 september öppnar restaurangen med matsal, bar, uteservering och ölträdgård.

Efter att bryggeriet OMAKA drog igång vid årsskiftet har det blivit dags för restaurangen att slå upp dörrarna. Matsalen på OMAKA är inredd som ett andra vardagsrum och i köket utforskar köksmästaren Christian Siberg nya smaker i kombination med Hedda Spendrups öl.

Restaurangen är inredd som ett vardagsrum med hemma hos-känsla i kontrast till byggnadens strama betong. På OMAKA serveras innovativa maträtter och egenbryggd öl där smak går före stil.

– Efter att bryggeriet väl kom på plats har jag längtat efter att få öppna restaurangen. Nu när det äntligen sker känns det sjukt nervöst, säger Hedda Spendrup som är bryggmästare på OMAKA, och tillägger:

– Vi har ju lagt ner så många år på det här projektet och ska äntligen få visa helheten. Målet med restaurangen är att skapa ett ställe som våra vänner och gäster vill hänga på jämt, utan att någonsin tröttna.

Genom OMAKA vill Hedda Spendrup bredda synen på öl och utforska smakkombinationer tillsammans med maten. Det sker i nära samarbete med Christian Siberg, finalist i Årets Kock, som gärna blandar influenser från hela världen.

– Min matlagning är långt ifrån klassisk vilket avspeglas i menyn på OMAKA där olika smaker och kulturer får mötas, säger Christian Siberg som är köksmästare på OMAKA, och fortsätter:

– Flera av våra rätter är skapade för att matcha OMAKAs öl men Hedda kan likaväl brygga ett öl för en specifik servering. Det ger våra gäster en mer intressant och komplex upplevelse.

Det visuella uttrycket på OMAKA kommer från Axel Spendrup, formgivare och bror till Hedda Spendrup. Axel står bland annat för designen på samtliga ölburkar och restaurangens menyer.

OMAKA ligger på Uggelviksgatan 2 i Stockholm och har öppet kvällstid måndag till lördag varje vecka från och med 2 september.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin
Utmärkelser

Fler guldmedaljer till nordisk gin

Under tävlingen IWSC fick ginen 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.