Nu öppnar restaurang OMAKA
Foto: Petter Bäcklund

Efter bryggeri kommer restaurang

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

2 september öppnar restaurangen med matsal, bar, uteservering och ölträdgård.

Efter att bryggeriet OMAKA drog igång vid årsskiftet har det blivit dags för restaurangen att slå upp dörrarna. Matsalen på OMAKA är inredd som ett andra vardagsrum och i köket utforskar köksmästaren Christian Siberg nya smaker i kombination med Hedda Spendrups öl.

Restaurangen är inredd som ett vardagsrum med hemma hos-känsla i kontrast till byggnadens strama betong. På OMAKA serveras innovativa maträtter och egenbryggd öl där smak går före stil.

– Efter att bryggeriet väl kom på plats har jag längtat efter att få öppna restaurangen. Nu när det äntligen sker känns det sjukt nervöst, säger Hedda Spendrup som är bryggmästare på OMAKA, och tillägger:

– Vi har ju lagt ner så många år på det här projektet och ska äntligen få visa helheten. Målet med restaurangen är att skapa ett ställe som våra vänner och gäster vill hänga på jämt, utan att någonsin tröttna.

Genom OMAKA vill Hedda Spendrup bredda synen på öl och utforska smakkombinationer tillsammans med maten. Det sker i nära samarbete med Christian Siberg, finalist i Årets Kock, som gärna blandar influenser från hela världen.

– Min matlagning är långt ifrån klassisk vilket avspeglas i menyn på OMAKA där olika smaker och kulturer får mötas, säger Christian Siberg som är köksmästare på OMAKA, och fortsätter:

– Flera av våra rätter är skapade för att matcha OMAKAs öl men Hedda kan likaväl brygga ett öl för en specifik servering. Det ger våra gäster en mer intressant och komplex upplevelse.

Det visuella uttrycket på OMAKA kommer från Axel Spendrup, formgivare och bror till Hedda Spendrup. Axel står bland annat för designen på samtliga ölburkar och restaurangens menyer.

OMAKA ligger på Uggelviksgatan 2 i Stockholm och har öppet kvällstid måndag till lördag varje vecka från och med 2 september.

relaterat

Först i världen med juligt smakkoncept
nikotinpåsar

Först i världen med juligt smakkoncept

Det hör inte till ovanligheterna att LYFT/LAB är först ut med nya smakkoncept och som en tidig julklapp till alla konsumenter introduceras en julinspirerad nyhet.

En mer klimatmedveten matsedel
Hållbart

En mer klimatmedveten matsedel

Nu lanserar Konsumentverket och Livsmedelsverket en mer klimatmedveten matsedel. För första gången har maträtterna klimatberäknats.

4 av 10 svenskar firar alkoholfri julafton, julmust är favoritdrycken
Trender

Fyra av tio svenskar firar alkoholfri julafton

En nubbe till sillen på julbordet är ett måste för många, men en ny Sifo-undersökning visar att mer än hälften av svenskarna helst dricker julmust på julafton och att hela fyra av tio svenskar kommer att fira en helt alkoholfri jul.

Julmeny signerad av Årets Kock 2020, Ludwig Tjörnemo
julmat

Laga julmenyn skapad av Årets Kock 2020

I år är inget vanligt år där julen kommer att firas med ett stort julbord och hela släkten på besök. I år blir det kanske färre gäster men mer tid att lägga kärlek på julmaten.

Perfekta Singletoncocktails för helgerna
Cocktails

Perfekta whiskycocktails för helgerna

Inför de stundande helgerna har Josephine Sondlo, bartender och tvåfaldig svensk vinnare i World Class (VM för bartenders), tagit fram tre cocktailrecept som sätter guldkant på firandet.

Så piffar du upp utomhusjulen – servera juliga smårätter i äggkartong
julmat

Så piffar du upp utomhusjulen

Att återanvända äggkartongen att servera i är ingen dum idé, tvärtom. Det kan vara både snyggt, klimatsmart och klokt ur smittsynpunkt.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.