Edward Bloms maffiga och mysiga lattvinsglogg ar har

Edward Bloms maffiga och mysiga lättvinsglögg är här!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Mathistoriken Edward Blom samarbetar även i år med den svenska glöggtillverkaren Saturnus och i november lanseras en lättvinsglögg med 1,2 volymprocent alkohol. Trots den låga alkoholhalten känns glöggen både maffig och mysig, precis som förra årets storsäljare Edward Bloms starkvinsglögg.

 

Visionen är densamma: Mycket av allt, inget modernt trams och låg sockerhalt. Ett gott fylligt av alkoholiserat rödvin i botten, mörkt farinsocker, torkade frukter som russin och fikon, generöst smaksatt med de klassiska glöggkryddorna kanel, kardemumma, nejlika, ingefära och pomerans. Slutligen spetsat med en skvätt konjak av prima kvalitet.

– Det här är hur jag vill att en glögg med låg alkoholhalt ska smaka. Den är mindre söt än andra alkoholfria glögger och kryddorna tillsammans med den lilla gnuttan konjak ger den trycket som ofta saknas. Det är en alkoholfri glögg för vuxna, säger Edward Blom.

 Edward Bloms lättvinsglögg kommer att finnas i dagligvaruhandeln från slutet av oktober och säljs till det rekommenderade priset: 35 kr

– Att ta fram glöggen tillsammans med Edward har varit både roligt och utvecklande. Edward Blom har starka åsikter om hur glögg ska smaka och resultatet är att vi uppnått vår vision om att tillverka en alkoholfri glögg som har samma egenskaper som en vinglögg. Nu kan fler få njuta av Edwards glögg vilket känns jättekul! säger Lajla af Trolle, Produktchef, Saturnus.

Saturnus_Edward_Blom_familj

Förra årets lansering av Edward Bloms starkvinsglögg blev en succé och glöggen sålde slut innan Lucia. Den är gjord på ett kraftigt rödvin, minsta möjliga mängd socker och konjak av prima kvalitet vilket resulterar i en glögg med tyngd och ett eldigt avslut.

 

Edward Bloms starkvinsglögg

nr 7216701

finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.