Edward Blom lanserar en hogtidssnaps for alla livsnjutare

Edward Blom lanserar en högtidssnaps för alla livsnjutare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Receptet till högtidssnapsen komponerade Edward som en kärleksförklaring, till hans och Gunillas bröllop år 2011. Nu sprider Edward kärleken vidare när snapsen lanseras på marknaden i samarbete med Saturnus. Den är blommig, aromatisk och mild, men inte mesig.

 

Blommor har symboliserat kärlek sedan urminnes tider, så att en av Sveriges främsta mathistoriker valde att uttrycka sin kärlek genom en blomsterkryddad snaps, gör ingen förvånad. Målet vid framtagningen av snapsen var att den skulle falla alla 150 gäster vid bröllopsmiddagen i smaken, både vana snapsdrickare och de som aldrig tidigare druckit kryddsnaps till mat förut. Det var viktigt att både män och kvinnor skulle uppskatta den och att smaken skulle förmedla romantik och fest.

– Jag och Gunilla skålar fortfarande i vår bröllopssnaps vid högtidliga tillfällen. Främst för att den passar så bra till festligare förrätter och älskas av våra vänner, men även för att den får oss att minnas vår fantastiska bröllopsfest, säger Edward Blom.

Snapsen innehåller bland annat fläderblom, citronmeliss, rosmarin, några stänk rosenvatten, gentianarot och pors. Den är mångfacetterad och blommig med en lätt beska på slutet. Högtidssnapsen passar till maten som traditionellt serveras på smörgåsbordet, vid jul, påsk och midsommar. Den går även väl ihop med förrätter som löjrom, kräftor, gravlax, Toast Skagen, sillinläggningar, ägghalvor eller matjessilltårta.

Edward Bloms Högtidssnaps är en perfekt gåva vid festligheter. Den har en historia som är trevlig att berätta vid middagsbjudningen och snapsen kommer i en flaska som är lika vacker som en bukett snittblommor. Dessutom smakar den gott och är festlig att skåla i, säger Lajla af Trolle, Brand Manager på Saturnus.

 

Missa inte Edwards recept på högtidssnaps.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.