Edrington lanserar Naked Malt – med ny design
Foto: Edrington

Edrington lanserar Naked Malt – med ny design

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Naked Malt är en blended malt som lagrats på ”nakna” Oloroso sherryfat – unika sherryfat som för första gången fylls med annat än sherry. Whiskyn lanseras nu på svenska marknaden med en ny identitet och ny glasflaska.

Det skotska spritföretaget Edrington, presenterar nu Naked Malt med en ny flaskdesign. Varumärket hedrar maltwhiskyn genom att placera ”det nakna” sherryfatet på flaskans framsida. För att förstärka sin kvalitetsstämpel, så döps varumärket även om till Naked Malt. Detta för att förtydliga och återspegla några av Skottlands finaste singelmalter som blandats ner i den nya flaskan. Visuellt framhävs Naked Malt i en modern design och i en 100 procent återvinningsbar förpackning. Flaskan är fortfarande genomskinlig för att visa upp maltwhiskyns röda reflexer med gyllene bakgrund.

– Genom att slutlagra Naked Malt på sherryfat av typen Oloroso, levererar vi kvalitet och en intensitet av smak, som kommit att bli avundsvärd i den moderna whiskykategorin. Men, det som betyder mest är att du avnjuter Naked Malt på det sätt du själv vill – som den är eller som ingrediens i en somrig drink, säger Isac Melander, Global Brand Ambassador för Naked Malt.

Diane Stuart, som är Master Whisky Blender på Naked Malt har haft som mål att skapa en dryck som ska kunna avnjutas av många. Smaken ska tilltala den erfarne, men även locka in nya whiskyälskare.

– Naked Malt innehåller några av de finaste skotska singelmaltarna, alla utvalda för sin kvalitet och individuella karaktär. Varje fat med Single Malt Scotch whisky som valts för vår blandning är noggrant testat för att säkerställa att det uppfyller vår höga kvalitet, säger Diane Stuart.

Om Oloroso
Många vet inte att Oloroso betyder ”doftande” på spanska. Oloroso är en typ av torrare sherry som producerats genom oxidativ lagring antingen i Jerez eller Montilla-Moriles, Spanien. Att den lagrats oxidativt betyder att vinet under lagring exponerats mot syre, ibland under flera år. Oloroso är vanligtvis mörkare i färgen och har en nötigare karaktär.

Om Naked Malt
Naked Malt lanserades ursprungligen som en blended scotch under namnet Naked Grouse 2011 innan den lanserades som en blended malt 2017. Den 15:e juni 2021 introduceras Naked Malt på svenska marknaden och kommer finnas att beställa eller köpa i utvalda Systembolag. Idag består Naked Malt av ett urval av världsberömda single malt whiskys, bland annat från The Macallan, Highland Park och Glenrothes.

relaterat

Nu släpps sommarens drink
Cocktails

Nu släpps sommarens drink

Den 21 juli 2021 släpper Stockholms Bränneri sin Negroni Rosa, sommarens tolkning av den klassiska drinken Negroni.

Öl ska rädda haven från skräp
Öl

Öl ska rädda haven från skräp

Det nya ölmärket Ocean Beer tar upp kampen mot skräpet i haven genom att använda vinsten till att rensa bort plast och återställa haven. Den redan flerfaldigt prisbelönta ölen har på kort tid introducerats i Spanien, Portugal och Storbritannien och nu står Sverige på tur.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.