annons

Dubbla alkoholbefriade drycker från Oddbird
Foto: Oddbird

Dubbla alkoholbefriade drycker från Oddbird

Sedan början av september finns det två alkoholbefriade nyheter från Oddbird på Systembolaget.

Sedan början av september finns det två alkoholbefriade nyheter från Oddbird på Systembolaget.

Oddbird Organic Blanc de Blancs är ett mousserande vin gjort på 100 % chardonnay med ekologiska druvor från den franska regionen Lanquedoc-Roussillon. Smaken är frisk och fruktig med gröna äpplen, honung, lime samt en viss örtighet. Drycken serveras bäst kyld som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk och skaldjur. Precis som för Oddbird Blanc de Blancs flaska så har de bästa druvorna med hög fruktkoncentration valts ut. Vinets avalkoholisering sker sedan mycket varsam för att behålla så mycket aromatik från ursprungsvinet som möjligt. Oddbird Organic Blanc de Blancs kommer i en klimatsmart förpackning i form av en slim can med mindre socker för alla som önskar en mer hälsosam vardag och fest.

– Vi vill göra det så lätt som möjligt att välja bort alkoholen vid alla tänkbara tillfällen vilket gör vår nya slim can extra viktig, säger Moa Gürbüzer, grundare av Oddbird, och tillägger:

– Eftersom vårt mål är att skapa en ny dryckeskultur behöver vi utmana konventionella tankesätt i en ännu traditionell kategori. En retur-bar slim can har i snitt 3 gånger lägre C02 utsläpp per liter i jämförelse med en traditionell glasflaska. Detta är ett viktigt steg för oss till att inte bara skapa produkter som är socialt hållbara men också miljömässigt hållbara.

Samtidigt lanseras även Oddbird Tanager IPA, en välhumlad alkoholbefriad Hazy IPA. Smaken är humlearomatisk med tydlig beska, inslag av ananas, rosmarin, aprikos och grapefrukt. Lansering på Ölstudion i Göteborg men finns tillgänglig för beställning i hela landet.

Oddbird Organic Blanc de Blancs
Oddbird Tanager IPA

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.