annons

Lena PH testar Perelada | Foto Pressbild
Lena PH testar Perelada | Foto Pressbild

Dubbel succé för

Pereladas cava

Spanska topproducenten Perelada lanserar två nya cavor i Systembolagets fasta sortiment i mars, inklusive en unik samarbetscava med artisten Lena Philipsson och en behändig halvflaska från egendomen själva.

En av de mest berömda cavaproducenterna, Perelada, tar plats på Systembolagets hyllor med två nya tillskott i mars. Först ut är ”Cava PH Style”, skapad i samarbete med den folkkära artisten Lena Philipsson. Lena valde noga vinhuset Perelada för detta projekt, med sin långa historia av prestigefyllda cavaviner och starka koppling till musikvärlden. Cava PH Style är en torr och frisk cava, framställd av Macabeo, Parellada och Xarel-lo druvor, med en unik design och en självironisk touch på etiketten. Dessutom är den hållbarhetscertifierad under Wineries for Climate Protection.

För de som föredrar en mindre flaska, erbjuder Perelada även en halvflaska av deras egen cava. Med en historia av servering vid statsbesök och kungliga bröllop, är Pereladas cava känd för sin kvalitet och elegans. Denna cava, gjord av Xarel-lo, Macabeo och Parellada druvor, erbjuder en torr, fruktig och frisk smakupplevelse med toner av gröna äpplen, honungsmelon och mineraler.

Perelada Cava PH Style Brut by Lena Philipsson | 101 kr | 750 ml | Nr 59452

Druvor: Macabeo 40%, Parellada 30%, Xarel-lo 30%

Karaktär: Torr och mycket frisk cava i en skimrande gyllene nyans med fina, små bubblor. I doften finns Granny Smith-äpple, lime. brioche och rostade mandlar. Smaken är frisk och fruktig med inslag av päron, citron och persika, Lång, ihållande eftersmak.

Passar till: Mingel och välkomstskål, gärna med salta tillbehör. Rätter av fisk och skaldjur eller vegetariskt.

Perelada Cava Perelada Brut | 80 kr | 375 ml | Nr 50670

Druvor: Xarel-lo 45%, Macabeo 30%, Parellada 25%

Karaktär: Vackert gyllene cava med en tät ström av fina bubblor. Torr, frisk och fruktig med inslag av gröna äpplen, honungsmelon, kex, päron, citrusskal och mineral.

Passar till: Välkomstskål, mingel eller rätter av fisk eller skaldjur.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.