annons

Draktämjarna satsar på egen tårtfabrik och café
Foto: One Cake

Draktämjarna satsar på egen tårtfabrik och café

Efter One Cakes medverkan i SVTs stora höstsatsning Draknästet där de blev en av de största framgångarna har inget varit sig likt.

Efter One Cakes medverkan i SVTs stora höstsatsning Draknästet där de blev en av de största framgångarna har inget varit sig likt.

– Det har plingat och ringt i dator och telefon oavbrutet sedan programmet sändes. Är det inte nya kunder så är det tidningar som vill skriva om oss eller underleverantörer som vill erbjuda sina tjänster, säger Lizette Broström.

Drömmen om en egen tårtfabrik var egentligen inte Lizettes. Nej, istället var det sonen Zebastian som redan som tioåring korade farmors födelsedagstårta, som serverades på alla släktkalas, till världens godaste och menade att den borde göras tillgänglig för resten av världen. Sedan gick det några år. Men så för fyra år sedan drog drömmen igång. Lizette hade då drivit sitt framgångsrika stylingbolag i många år med klienter från George Clooney till Lill-Babs och tyckte nu att det var dags för en ny utmaning.

– Det vi har varit med om skulle kunna platsa i en skräckfilm om entreprenörer, säger Lizette och skrattar.

– Vi har pendlat mellan total lycka och fullständigt mörker flera gånger, som till exempel när vi lyckats sälja tiotusentals tårtor runt hela Sverige och Finland men sedan upptäckte en liten miss på kartongerna som gjorde att vi fick återkalla alla igen. Eller när frysen var full med tårtor och hela kommunen plötsligt drabbades av strömavbrott.

– Vi kommer aldrig överge vårt koncept om en premiumtårta med äkta smör, grädde och lyxig belgisk choklad på en fluffig kokosmaräng! Idag finns tårtorna i tre smaker, men snart kommer även cupcakes som mer liknar smycken än bakverk och som ska erbjudas till butikernas bake off-sortiment.

– Det fiffiga här är dock att med våra cupcakes så skippar man momentet ”bake”, istället är de bara att ta fram ur frysen! Och om allt går i lås så kommer farmors mumsiga recept att förgylla många många födelsedagar och andra högtider runt om i landet, avslutar Lizette.

Förutom att One Cakes produkter går att hitta i utvalda butiker, kan man även besöka deras bageri och café i hjärtat av Jonsered. Mer om One Cake finns här.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.