Philips lanserar Join Alongs - digitala livekurser i matlagning, bakning, grooming och hårklippning und
Simona Muntean, bakbloggare

Digitala livekurser i matlagning och bakning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

För att göra den nya vardagen hemtrevligare har Philips lanserat initiativet Join Alongs – livekurser i bland annat bakning.

Genom livekurser inom matlagning, bakning, grooming och hårklippning vill de inspirera och lära ut saker från namnkunniga kockar, dessertmästare, barberare och frisörer. Samtidigt vill Philips bidra till social samvaro, givetvis med social distans. Därför genomförs kurserna på Zoom. Först ut var kocken Amir Kheirmand, tidigare vinnare av Sveriges Mästerkock, som visade hur man lagar de bästa grilltillbehören. Följt av kändisfrisören Corinne Henriksson.

Under de senaste månaderna har våra hem gått från att vara en plats där vi sover, äter och återhämtar oss till att bli kontor, gym, restaurang, kaffebar, frisörsalong – en plats för allt. För att ge svenskarna inspiration, bidra till social samvaro och lära dem att bemästra saker som annars utförs av experter lanserar Philips Join Alongs, live matlagnings-, klipp-, grooming- och bakningskurser på Zoom. Två tisdagar och onsdagar i rad, med start tisdagen den 26 maj, lär namnkunniga frisörer, dessertmästare, barberare och kockar ut sina bästa tips och råd.

– Hemmakarantänen har skapat många utmaningar, i det stora och det lilla. Någon kanske kämpar för att inte laga samma måltid för den fjärde dagen i rad. Andra behöver klippa sig men vill inte gå till en frisör och vet inte hur man gör det själv. Eller så kanske man bara saknar inspiration och input från andra människor. Med Join Alongs vill vi bidra till att göra livet lite enklare och roligare, kort och gott lite hemtrevligare, säger Activation Manager på Philips Nordics.

Kurserna genomförs på digitala videokonferensverktyget Zoom och kurserna såväl som verktyget är gratis för alla att ta del av. Under Join Alongsen kommer tittarna live kunna följa experternas tutorials steg för steg och ställa frågor. Det krävs ingen föranmälan till Join Alongsen men antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller. För de som inte har möjlighet att delta live under Join Alongsen kommer de även att läggas upp på YouTube i efterhand.

Schema för Join Alongs:

26 maj, kl. 18.00, Amir Kheirmand, kock (länk saknas men läggs in så fort det finns)

27 maj, kl. 20.00, Corinne Henriksson, frisör

2 juni, kl. 20.00, Simona Muntean, bakbloggare

3 juni, kl. 20.00, barberare

relaterat

Först i världen med juligt smakkoncept
nikotinpåsar

Först i världen med juligt smakkoncept

Det hör inte till ovanligheterna att LYFT/LAB är först ut med nya smakkoncept och som en tidig julklapp till alla konsumenter introduceras en julinspirerad nyhet.

En mer klimatmedveten matsedel
Hållbart

En mer klimatmedveten matsedel

Nu lanserar Konsumentverket och Livsmedelsverket en mer klimatmedveten matsedel. För första gången har maträtterna klimatberäknats.

4 av 10 svenskar firar alkoholfri julafton, julmust är favoritdrycken
Trender

Fyra av tio svenskar firar alkoholfri julafton

En nubbe till sillen på julbordet är ett måste för många, men en ny Sifo-undersökning visar att mer än hälften av svenskarna helst dricker julmust på julafton och att hela fyra av tio svenskar kommer att fira en helt alkoholfri jul.

Julmeny signerad av Årets Kock 2020, Ludwig Tjörnemo
julmat

Laga julmenyn skapad av Årets Kock 2020

I år är inget vanligt år där julen kommer att firas med ett stort julbord och hela släkten på besök. I år blir det kanske färre gäster men mer tid att lägga kärlek på julmaten.

Perfekta Singletoncocktails för helgerna
Cocktails

Perfekta whiskycocktails för helgerna

Inför de stundande helgerna har Josephine Sondlo, bartender och tvåfaldig svensk vinnare i World Class (VM för bartenders), tagit fram tre cocktailrecept som sätter guldkant på firandet.

Så piffar du upp utomhusjulen – servera juliga smårätter i äggkartong
julmat

Så piffar du upp utomhusjulen

Att återanvända äggkartongen att servera i är ingen dum idé, tvärtom. Det kan vara både snyggt, klimatsmart och klokt ur smittsynpunkt.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.