annons

grosshandlarlunchen-fof-meny

Digital cook-along lördag 17 april med Marion Ringborg och O.P. Anderson

O.P. Anderson firar 130-årsjubileum sedan lanseringen 1891. Tillsammans med komikern Nisse Hallberg och kocken Marion Ringborg bjuder man in till nationellt cook-along av en grosshandlarlunch för att fira jubileet.

O.P. Anderson firar 130-årsjubileum sedan lanseringen 1891. Tillsammans med komikern Nisse Hallberg och kocken Marion Ringborg bjuder man in till nationellt cook-along av en grosshandlarlunch för att fira jubileet.

År 1891 lanserades O.P. Anderson Aquavit av Olof Peter Andersons son, Carl August, som en hyllning till fadern. 130 år har gått sedan dess och O.P. Anderson har blivit en institution inom svensk dryckeskultur och svensk akvavits absoluta original.

För att fira 130-årsjubileet har O.P. Anderson släppt produkten O.P. Anderson Aquavit 130 Year Anniversary i limiterad utgåva. Nu lanseras nästa steg i firandet – det nationella, digitala evenemanget där komikern Nisse Hallberg och kocken Marion Ringborg tillsammans leder svenska folket genom tillagningen av en modern grosshandlarlunch. Menyn är framtagen av Marion som idag driver restaurangen Garba, har en bakgrund från stjärnkrogar i London, Fotografiska och Villa Godthem och deltog 2019 i Kockarnas Kamp.

– Grosshandlarlunchen är något som vi kopplar tätt samman med förra sekelskiftets sätt att äta och dricka. En väl tillagad lunch i flera rätter i sällskap av en och annan snaps till förstås. Marion har tagit fram en fantastisk modern tolkning av grosshandlarlunchen och vi bjuder nu in svenska folket till en cook along där vi lagar maten tillsammans med en stor dos underhållning, berättar Sanna Sundin, Senior Brand Manager på O.P. Anderson

Cook-alongen genomförs live på YouTube och leds av en av Sveriges mest uppskattade komiker, Nisse Hallberg. Nisse har flera framgångsrika turnéer, TV-program, poddar men också en kock-karriär, bakom sig.

– Jag har själv hållit på en del med cook alongs på senare tid och det känns grymt att göra detta tillsammans med O.P. Anderson och Marion nu. Jag kan garantera att det kommer bli en grym blandning av underhållning, matlagning, snaps och till och med lite historia, berättar Nisse Hallberg som programleder satsningen.

En cook along är ett digitalt event där tittarna kan delta genom att laga samma maträtter hemma från sina egna kök under sändningen. Den nationella grosshandlar-cook alongen går av stapeln den 17 april kl 12.00.

För mer info och anmälan, klicka här.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.