annons

Norrbottens Destilleri lanserar Forest Dry Gin – med smak av Norrbottens skogar
Foto: Norrbottens Destilleri

Destilleri lanserar gin med smak av Norrbottens skogar

Med Forest Dry Gin vill Sveriges nordligaste destilleri utmana konsumenterna med en gin som inte gömmer sig bakom en tonic.

Med Forest Dry Gin vill Sveriges nordligaste destilleri utmana konsumenterna med en gin som inte gömmer sig bakom en tonic.

Norrbottens Destilleri har nått fram till nästa anhalt på sin smakresa – de djupa skogarna.

– Forest Dry Gin har sin inspiration från Norrbottens skogar. Det är en gin som kan avnjutas precis som den är, säger Dennis Bejedal, Master Distiller och grundare av Norrbottens Destilleri.

I vintras inleddes smakresan med lanseringen av Mountain Dry Gin. Nu fortsätter resan längs Kalixälven, från Kebnekaisemassivets snötäckta bergstoppar ned till de djupa norrbottniska skogarna. Den tredje augusti lanserar Norrbottens Destilleri Forest Dry Gin med tydliga toner av enbär, tall- och granskott samt en delikat eftersmak av nejlika.

Tanken är att Forest Dry Gin inte bara ska ta tillvara på de norrbottniska skogarnas smakprofil, utan även ge känslan av att befinna sig i dem.

– Forest Dry Gin speglar enkelheten som Norrbottens skog erbjuder; Saker och ting är inte så komplicerade när man kommer ut i skogen. Det behöver inte heller vara så komplicerat att njuta av en riktigt bra gin. Vi har utvecklat Forest Dry Gin för att den ska stå på egna ben och inte nödvändigtvis behövas blandas ut med en tonic, säger Dennis Bejedal.

Enligt konceptet ”A fusion of extremes” skapar Norrbottens Destilleri unika smakkombinationer genom att blanda gammalt med nytt och när med fjärran med hjälp av de senaste destilleringsmetoderna.

I Forest Dry Gin samsas de lokala ingredienserna från Norrbottens barrskog med nejlika från skogarna på den bortglömda Comoro-arkipelagen i Indiska Oceanen. Resultatet är en smakrik gin med tydliga toner av enbär, tall, gran, citrus och nejlika.

Smakprofilen har tagit lång tid att utveckla; Norrbottens Destilleri återanvänder aldrig tidigare recept, utan tar fram varje ny produkt från grunden.

– För oss är det viktigt att inte gå samma väg som andra destillerier, utan trampa upp vår egen stig. Varje produkt ska vara unik och få sin smak från vår resa längs Kalixälven. Vi låter saker ta den tid som krävs, likt skogen tar sin tid att växa har vi gett Forest Dry Gin tid att utvecklas och växa fram till en gin som vi älskar att avnjuta precis som om den är. Inga konstigheter – bara riktigt god gin, avslutar Dennis Bejedal.

Forest Dry Gin finns att beställa online och kommer initialt finnas på hyllan i åtta lokala butiker i Norrbotten.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.