Varför inte släppa en rökig whisky på sin 125:e födelsedag, lagrad på både ex-bourbonfat och ex-sherryfat?
Den första rökiga anCnoc-upplagan som lagrats på sherryfat – anCnoc Peat – är nu ett faktum, och finns på Systembolaget sedan 2 juni.
Grundaren John Morrison såg ett gyllene tillfälle när det rena kristallklara källvattnet rusade från Black Hill genom höglandets torvmarker. John var en visionär och han såg en möjlighet att förvalta denna gåva från naturen.
Knockdhu distillery grundades 1894 och genom åren har dess produktionsmetoder knappt förändrats. Historia, arv, stolthet och passion passerar genom Knockdhus majestätiska kopparpannor idag, precis som de gjorde för alla dessa år sedan för att skapa en modern men ändå traditionell single malt whisky. Med stolthet uppkallad efter dess ursprung Black Hill.
125 år senare är minnet av det förflutna fortfarande närvarande, tack vare John Morrisons banbrytande vision att skapa ett modernt hantverk på den perfekta platsen.
Knockdhu Distillery ansågs vara ett av Skottlands mest moderna destillerier, 1894 vill säga. Idag är destilleriet varsamt uppdaterat och hantverket lever vidare.
– Vi lever och arbetar fortfarande enligt traditionella metoder samtidigt som vi omfamnar nutidens föränderliga tider med moderna traditioner, säger Gordon Bruce, Distillery Manager.