anCnoc PEAT limited edition på Systembolaget
Foto: Tomp Beer, Wine & Spirits

Destilleri firar 125 år med rökig whisky

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Varför inte släppa en rökig whisky på sin 125:e födelsedag, lagrad på både ex-bourbonfat och ex-sherryfat?

Den första rökiga anCnoc-upplagan som lagrats på sherryfat – anCnoc Peat – är nu ett faktum, och finns på Systembolaget sedan 2 juni.

Grundaren John Morrison såg ett gyllene tillfälle när det rena kristallklara källvattnet rusade från Black Hill genom höglandets torvmarker. John var en visionär och han såg en möjlighet att förvalta denna gåva från naturen.

Knockdhu distillery grundades 1894 och genom åren har dess produktionsmetoder knappt förändrats. Historia, arv, stolthet och passion passerar genom Knockdhus majestätiska kopparpannor idag, precis som de gjorde för alla dessa år sedan för att skapa en modern men ändå traditionell single malt whisky. Med stolthet uppkallad efter dess ursprung Black Hill.

125 år senare är minnet av det förflutna fortfarande närvarande, tack vare John Morrisons banbrytande vision att skapa ett modernt hantverk på den perfekta platsen.

Knockdhu Distillery ansågs vara ett av Skottlands mest moderna destillerier, 1894 vill säga. Idag är destilleriet varsamt uppdaterat och hantverket lever vidare.

– Vi lever och arbetar fortfarande enligt traditionella metoder samtidigt som vi omfamnar nutidens föränderliga tider med moderna traditioner, säger Gordon Bruce, Distillery Manager.

relaterat

Kul i Jul - italienska julkakor från Zeta
julmat

Kul i jul med italienska julkakor

Precis som julskinkan är helig för svenskarna, är julkakorna Pandoro och Pannetone det för italienarna. Julstämningen vill inte riktigt infinna sig innan en kaka står på bordet.

Glöggiganten Saturnus presenterar 2020 års sortiment: – tradition, trend och innovation i julig förening
Juldryck

Glöggiganten presenterar 2020 års sortiment

När Sveriges äldsta och största glöggfabrik presenterar sitt utbud för 2020 är det en väl avvägd blandning av traditionella smaker, trendmedvetet innehåll och nytänkande i framkant.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.