Dessertproffset Tea Malmegård bjuder på Semleys
Foto: Diageo

Dessertproffset Tea Malmegård bjuder på Semleys

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Gräddlikören Baileys fortsätter sitt framgångsrika samarbete med dessertproffset Tea Malmegård och lanserar Semleys, den perfekta kombinationen av semla och Baileys.

Baileys klassiska smaker är något många förknippar med njutning och lyx, och har länge varit en favoritingrediens i allt från efterrätter till kaffe. För första gången lanserar Baileys sin take på semlan, och det tillsammans med den välkända konditorn Tea Malmegård. Hon har kombinerat dessa två världar av njutning och tagit fram Semleys. Semleys serveras som en
klassisk hetvägg, med Baileys Salted Caramel – det senaste tillskottet i Baileys-familjen – i både semlan och den heta mjölken. Nya Baileys Salted Caramel, med inslag av mjölkchoklad, karamell, kaffe och salt smörkola, gifter sig sagolikt med grädden, mandelmassan, bullen och den varma mjölken. Tea Malmegårds Semleys är ett perfekt alternativ för dem som vill testa något nytt denna Fettisdag.

– Fettisdagen och semlan är en klassiker, något alla konditorer ser fram emot varje år. Att jag i år får göra min egen take på denna fantastiska bakelse gör årets Fettisdag ännu roligare. Baileys Salted Caramel är den perfekta ingrediensen att addera för att få en klassiker att nå nya höjder, säger Tea Malmegård.

Semleys kommer finnas tillgängligt exklusivt på Tea Malmegårds restaurang DoMa under Fettisdagen, den 16 februari, och veckan ut. För den som hellre vill göra Semleys hemma finns receptet här.

relaterat

Smakligt alternativ till chips
Snacks

Smakligt alternativ till chips

Chips på fredagsmyset, veckans mest efterlängtade snacks, får nu konkurrens av en oväntad italienare då ugnsbakade, extra tunna crostini med mustig smak av pizza eller barbeque lanseras under varumärket Zeta.

Prisvinnande rom med anor från förbudstiden
Rom

Prisvinnande rom med anor från förbudstiden

The Real McCoy har blivit en stor succé i USA genom sin rom helt utan tillsatser. Produktionen sker hos familjeägda Foursquare på Barbados som är ett av världens främsta romdestillerier.

Jill Johnson lanserar vårens vita vin - Nashville Stories Bianco
Vin

Jill Johnson lanserar Nashville Stories Bianco

Lagom till ljusare tider får vinfamiljen Nashville Stories tillökning. Det tredje släppet i Jill Johnsons vinserie heter Nashville Stories Bianco och är ett vitt vin från Piemonte i Italien.

Absolut satsar på nytt segment med Absolut Soda Lime & Cucumber
Blanddryck

Absolut satsar på nytt segment

Den 1 mars lanserar Absolut en nyhet i Hard Seltzer-segmentet; Absolut Soda Lime & Cucumber. RTD-sodan kommer att ingå i Systembolagets fasta sortiment.

En hållbar limiterad matkasse med hjärtat i havet
Matkasse

En hållbar limiterad matkasse med hjärtat i havet

De limiterade matkassarna, som är ett genuint mathantverk med nordiska råvaror från havet, är ett samarbete mellan Frida Ronge, gastronomisk ledare på restaurang TAK i Stockholm och Skagerrak Nordic Dry Gin.

En svenskfavorit blir veganvänlig i ny design
Vin

En svenskfavorit blir veganvänlig i ny design

Med omstart kommer ofta förnyelse och med den annalkande våren har Stoneleighs klassiska serie från Nya Zeeland förnyats. Looken har setts över och uppdaterats parallellt med att vinet numera klassas som helt vegansk.

Alkoholfritt utan kompromisser
Alkoholfritt

Alkoholfritt utan kompromisser

Lagom till vårens första värme lanserar Lazy Estate Sparkling Tea Lemongrass & Mint 0%, en ny sorts premiumbubbel som inte kompromissar på smak, kvalitet eller utformning.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.