Den värmande glöggtid nu kommer med Vinfabrikens Glögg spetsad med Whisky
Foto: Umida Group

Den värmande glöggtid nu kommer spetsad med whisky

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Lagom till den stundande vintersäsongen och det glödgade vinets högtid lanseras Vinfabrikens Glögg spetsad med whisky.

Nu är Vinfabrikens Whiskyglögg här, en av årets nyheter på glögghimlen. Bakom drycken står svenska Vinfabriken. De är även avsändare till den tidigare lanseringen, Vinfabrikens Äppelglögg, som tack vare sin popularitet återkommer i årets glöggsortiment.

Vinfabrikens Whiskyglögg är hantverksmässigt tillverkad där den klassiska glöggbasen består av de flesta av julens alla kryddor. Blandningen har sedan omsorgsfullt smaksatts med smakrik whisky från Skottland vilket bidrar till en fylligare karaktär. I doften visar glöggen upp tydliga inslag av julens kryddor såsom kryddnejlika, ingefära, kardemumma, pomerans, kanel och vanilj tillsammans med mogna röda äpplen. I kombination med den skotska whiskyn blir doften inbjudande och härligt komplex. Julkryddorna kommer igen i smaken tillsammans med söta inslag av mandelmassa. Även här är inslagen av whisky tydliga och bidrar till en balanserad upplevelse. Eftersmaken stannar kvar i munnen länge. Det här är helt enkelt julkänsla på flaska.

Tips på servering är att värma den på klassiskt vis eller varför inte servera den kall on the rocks som aperitif på vinterns tillställningar innan middagen.

Vinfabrikens Whiskyglögg finns på hyllan i närmare 200 Systembolagsbutiker.

relaterat

30 miljoner liter julmust – bryggeriernas uppskattade bidrag till det svenska julbordet
Juldryck

Bryggeriernas uppskattade bidrag till julbordet

Vi svenskar håller våra traditioner kära, inte minst gäller det julbordet. Här hittar vi historiska smaker som levt genom generationer, och störst av allt är julmusten som lockar såväl barn som vuxna.

O.P. Anderson Alkoholfri Snaps Mixpack – en ny snapstradition är född
Alkoholfritt

En ny snapstradition är född

Nu ser O.P. Anderson Alkoholfri Snaps dagens ljus, en nyhet som har för avsikt att stärka gemenskapen kring våra dryckestraditioner oavsett om man väljer alkohol eller inte.

Snabb middag med färdigskurna svenska rotfrukter
Matlagning

Snabb middag med färdigskurna rotfrukter

Rotfrukter är gott, hälsosamt, klimatsmart och växer dessutom perfekt i svensk jord. Nu lanserar grönsaksexperten Apetit Svenska rotfrukter, smidigt färdigskurna rotfrukter från södra Sverige.

Sverigepremiär för systrarna Delevingnes prisbelönta prosecco
Vin

Sverigepremiär för prisbelönt prosecco

Della Vite Superiore Prosecco D.O.C.G är en prisbelönt och hållbart producerad prosecco skapad av systrarna Chloe, Poppy och Cara Delevingne, och lanserades i Sverige den 22 november.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.