Tormek utrustar hemmakocken med första riktiga knivslipen
Foto: Tormek

Den första riktiga knivslipen för hemmakocken

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

I november lanseras Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener – den första riktiga knivslipsmaskinen för hemmakocken.

Under de senaste åren har intresset för matlagning och finare knivar nått nya höjder och slipmaskinstillverkaren Tormek har sett ett tydligt behov hos matintresserade att kunna slipa och bryna sina knivar hemma i det egna köket. T-1 Kitchen Knife Sharpener är den perfekta julklappen för den matintresserade hemmakocken. Med en snygg, exklusiv och minimalistisk design tillåter den hemmakockarna att på egen hand slipa sina knivar till en professionell nivå, samtidigt som matlagningen blir både enklare, smidigare och framför allt, roligare.

En helt ny produkt tillverkad i Sverige
Den nya knivslipen, som tillverkas i Lindesberg men som kommer vara tillgänglig i hela Norden, gör det möjligt för hemmakocken att grundslipa sina knivar i det egna köket. Det är vanligt att bryna sina knivar när de börjar bli slöa, men efter ett tag behöver kniven få en ny egg. Det som skiljer Tormek T- 1 Kitchen Knife Sharpener från konventionella metoder för hemmaslipning är att man kan bryna kniven på en separat brynskiva för underhåll, och grundslipa den på en diamantslipskiva när den behöver en jämn, ny egg längs hela slipfasen. Syftet med knivslipen är att matlagningsintresserade ska kunna grundslipa sina egna knivar till en exakt önskad vinkel för proffsskärpa, utan att behöva lägga över ansvaret för kvaliteten i någon annans händer.

– Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener är den första riktiga knivslipen som gör att du själv kan grundslipa en egg på ett professionellt sätt hemma i ditt kök, säger Håkan Persson, VD för Tormek.

Professionell kvalitet efterfrågas i det egna köket
Tormek har tillverkat slipmaskiner för vassa eggar inom både trähantverk och för professionella kök i många år. Som partner till Svenska Kocklandslaget sedan 2018 har företagets knivslipar testats av de bästa och levererat vassa eggar till matlagning i världsklass. Nu är det hemmakockens tur.

Med den patenterade diamantslipskivan och stryningen bygger Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener på samma metod som knivslipen för professionella kockar. Styrningen gör att eggvinkel enkelt ställs in och ger en jämn slipfas med samma vinkel över hela knivbladet. Maskinen har en separat kompositbrynskiva som bryner bort råeggen samtidigt som den polerar eggen till maximal skärpa.

– Den största utmaningen har varit att få ned storleken på maskinen, så att den har en given plats på köksbänken, utan att förlora slipförmågor eller tumma på kvaliteten, och det har vi lyckats med, säger Håkan Persson.

Säljstart i november
Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener kommer att säljas till privatpersoner med start i november. Till en början säljs den på den svenska marknaden via en egen webbshop samt exklusivt via Bagaren & Kocken i Norden.

Mer information om Tormek och Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener hittar du här.

Tormek utrustar hemmakocken med första riktiga knivslipen
Foto: Tormek

relaterat

Coca-Cola lanserar två nya smaker
läsk

Coca-Cola lanserar två nya smaker

Coca-Cola rivstartar året genom att lansera inte en – utan två nya smaker. Det är inga mindre än Coca-Cola Zero Sugar Lime och Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.

OLW rivstartar det nya året med att lansera tre nyheter
Snacks

2022 inleds med ny hetta på snackshyllan

Nu lanseras årets första snacksnyheter från OLW – cheez doodles Deluxe Pecorino, Linschips Hickory Mayo och potatischipset Vegan Sourcream & Onion Chili Tingle.

Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol
Öl

Guinness 0.0 – en stout utan alkohol

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Den börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

HelloFresh recept för en grönare jul
julmat

Recept för en grönare jul

För att uppmana svenskarna till att ta vara på julens rester har HelloFresh skapat fem goda recept baserade på resterna från julbordet – för att minska på julens matsvinn, och samtidigt skapa nya smaksensationer.

Helena Lyth inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball
Matlagning

Inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball

Julen står för dörren och så även julbaket och vinterdesserter. Inför årets högtid bjuder matprofilen Helena Lyth på ett recept med Fireballstekta äpplen serverade till glass och havrekakor.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.