1000godaideer-spendrups

De vill hitta 1000 goda idéer

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Spendrups tar nu nästa steg i sitt hållbarhetsarbete och bjuder in medarbetare, kunder och affärspartners till att bidra med lösningar som kan förbättra branschen i en hållbar riktning. Initiativet heter “1000 goda idéer – hållbara lösningar för kommande generationer”.  

Det svenska familjeföretaget Spendrups Bryggeri drivs idag av familjemedlemmar i fjärde generationen. Att arbeta långsiktigt och med hållbarhet i fokus är en grundläggande del i verksamheten. För att ta ytterligare kliv framåt i hållbarhetsarbetet har Spendrups nu valt att aktivera sin så kallade Generationsfond och rikta den mot hållbara insatser.

– Med vår långa historia som familjeföretag handlar hållbarhet på Spendrups om att arbeta för kommande generationer. Vi behöver driva ett hållbarhetsarbete i framkant för att säkerställa långsiktig konkurrenskraft. Vi kan göra mycket på egen hand, men genom att arbeta tillsammans med andra i vår värdekedja kan vi göra ännu mer skillnad, säger Anna Lidström som är hållbarhetschef på Spendrups.

Spendrups har sedan många år tillbaka investerat i hållbarhetsfrämjande åtgärder i sin egen verksamhet. Några exempel är den egna biobränsleanläggningen i Grängesberg, fossilfria transporter och återvunnen plast i förpackningar. Med “1000 goda idéer” är ambitionen att bjuda in kunder, leverantörer och affärspartners för att gemensamt driva innovation på hållbarhetsområdet.

– Vi hoppas på att hitta innovativa och långsiktiga lösningar som gör skillnad på riktigt. Det kan vara alltifrån enkla smarta lösningar i vardagen till stora projekt på strategisk nivå, som ger miljönytta, säger Anna Lidström.

En jury kommer att välja ut idéer och projekt som har förutsättningar för att realiseras och skapa nytta. Juryn består av medarbetare på Spendrups, såsom familjemedlemmen Axel Spendrup men också experter utanför företaget; Sabina du Rietz som forskar och undervisar inom hållbarhetsstyrning och cirkulär ekonomi på Center for Sustainable Business vid Örebro Universitet och Vanessa Butani som är hållbarhetschef på Scandic Hotels, en av Spendrups större kunder.

Läs mer på 1000godaideer.se. 

relaterat

Vinnaren av Ät!Stockholm 2020!
Utmärkelser

Vinnaren av Ät!Stockholm 2020

Laget Nytt & Nyttigt med företagen Tjelvling Fun-Foods AB, MixWell AB och Hasta Eco i spetsen stod till slut som vinnare i Ät!Stockholm 2020.

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.