Champagne-Semla-Grand-Hotel-Mattrender-2019

Årets mest exklusiva semla?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Foto: Andy Liffner

Lagom till bakelsens stora dag, fettisdagen den 5 mars, presenteras nu årets mest exklusiva semla – Champagnesemlan. Semlan har tagits fram av Grand Hôtels egna konditor i samarbete med champagnehuset Ruinart och deras ”R” Brut som sedan årsskiftet är hotellets nya huschampagne.

 

-Vi är oerhört stolta över vårt samarbete med Grand Hôtel som harmoniserar väl med Ruinarts tidlösa premiumprofil. Som ett snart 300-årigt champagnehus är det extra spännande att tillsammans med ett snart 150-årigt hotell presentera vår egna version av ett bakverk med ännu äldre anor, säger Jennifer Bonde, Brand Manager på Moët Hennessy.

 

Den populära champagnen har länge varit en favorit i Grand Hôtels utbud och uppskattas för sin balans, fyllighet och smakfulla aromer av päron, hasselnöt och mandel. Ett superintressant koncept och vi ser fram emot att få smaka denna härlighet!

Champagnesemlan kommer att serveras i Cadierbaren på Grand Hôtel från och med måndag den 4 mars till och med söndag den 10 mars och kommer att kosta 55 sek.
Länk till Cadierbaren

 

 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.