original

Därför är formbar färs en ny given klassiker på julbordet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Formbar färs är en vegetarisk trend som passar perfekt till årets julbord där allt fler önskar gröna alternativ. Svenska VegMe har lanserat en ny färsk variant med en unik umamismak som är den första glutenfria formbara färsen på marknaden – och ett perfekt alternativ till kött i jul och vinter.

Julen står på glänt – en högtid då mycket kött konsumeras. Men de senaste åren har den vegetariska trenden fortsatt att växa starkare och var femte svensk kan idag tänka sig att byta ut det traditionella julbordet mot ett helt vegetariskt. Många väljer att byta ut julskinkan mot griljerad ugnsbakad rotselleri, och nu finns det alternativ även till köttbullarna. VegMe’s formbara färs gör det enkelt att ersätta klassiska kötträtter så som köttbullar på julbordet mot vegetariska alternativ. Färsen är färdig att formas till vad som än önskas och det enda som behövs är kryddning efter eget tycke och smak. För den som behöver inspiration kommer här ett härligt recept perfekt till jul.

VegMe Formbar färs
En färsk formbar färs med god umamismak.
Perfekt för bullar, burgare, biffar – vad du än känner för.
Pris: cirka 45 SEK

 

Missa inte tre läckra och hälsosamma recept till ditt julbord !

Julig plåt med vegobullar, hasselbackspotatis och pepparrotskräm

Recept – Vegan Tikka Masala Meatballs

Recept – Veganska biffar med färgsprakande sallad och cashew sourcream

 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.