Champagne och burgare saljer pa jureskogs

CHAMPAGNE OCH BURGARE SÄLJER PÅ JURESKOGS

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

 

På kocken och krögaren Johan Jureskogs nya snabbmatsrestaurang har exklusiva drycker till burgarna blivit en succé. Under specialkvällar säljer Jureskogs till och med fler champagneflaskor än de flesta finkrogarna i landet.   

 

I mars i år öppnade Johan Jureskog sin första hamburgerrestaurang i Stockholm som nu ska växa till en snabbmatskedja i hela landet. Den andra öppningen sker redan i oktober på Sveavägen 47. Till skillnad från andra snabbmatsställen satsar Jureskogs på en omfattande dryckeslista med allt från läskedrycker och eget öl till magnumbuteljer, årgångschampagne och exklusiv cognac.

– Eftersom burgare är bland det godaste som finns vill vi även kunna servera den godaste drycken till, säger kocken och krögaren Johan Jureskog. Oftast är det en iskall Pepsi men det kan också vara en halvflaska av toppvinet Harlan Estate från USA. Den kostar sju tusen hos oss och passar perfekt till en Jureskogs Deals med cheeseburgare, dip och pommes för under hundringen.

Filosofin på Jureskogs är att hålla låga marginaler på exklusiva viner för att göra dem mer tillgängliga. För att fler ska upptäcka hur bra just champagne passar till burgare har Jureskogs skapat specialkvällar med namnet Burgers & Bollinger. Då serveras en stor del av champagnesortimentet på glas till ett extra lågt pris.

JURESKOGS

– Att se gäster äta våra hamburgare med händerna samtidigt som de dricker Bollinger R.D. från 2002 känns fantastiskt säger Johan Jureskog. Det är en unik champagne som bara tillverkas i några tusen flaskor under vissa år. Totalt går det över 60 flaskor äkta bubbel i alla prisklasser när vi kör våra specialkvällar.

Johan Jureskog föredrar personligen just Bollinger till hamburgare eftersom deras champagne lagras på ekfat. Det ger en maskulinitet till champagnen som tillsammans med den höga syran matchar både smakrika och feta burgare.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.