annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

Cava PH

Style

Lena PH har många strängar på sin lyra. Hon kan redan titulera sig bland annat artist, låtskrivare, melodifestivalvinnare, skådespelare, programledare, författare, årets smålänning och nu med sin nya cava nästan vinmakerska.

När Lena skapade sitt eget bubbel valde hon att vända sig till Perelada, en av de mest hyllade cavaproducenterna. Vi har frågat Lena lite mer om hur hon har tänkt kring sitt nya bubbel.

Varför samarbete med Perelada?
Jag ville hitta ett erkänt vinhus för min cava och det är just vad Perelada är. Dessutom finns det en stark koppling till musik och kultur som gör samarbetet extra spännande. Strax norr om Barcelona ligger slottet Perelada och jag har varit på plats och valt ut den cava som jag tror passar bäst för mig och min publik. Omgivningen kring Pereladas slott och vineri är dessutom helt fantastisk. Jag rekommenderar alla som har möjlighet att åka dit och besöka vinanläggningen och slottet. Det känns också extra bra att Perelada är hållbarhetscertifierade under Wineries for Climate Protection och att cavan dessutom är veganvänlig.

Hur tänkte du kring designen?
Jag har varit med i alla steg i designprocessen och jag hoppas att ni som jag tycker att slutresultatet blev riktigt fint. Målet var att skapa en stilren men samtidigt festlig design som passar alla, en flaska som jag kan vara stolt över att dela med mina vänner och bekanta.

Vilken upplevelse vill du skapa?
Jag ville skapa ett bubbel som passar för alla festliga sammanhang men samtidigt har en prislapp som är överkomlig för de flesta. Som många säkert redan vet så får cava sina fina bubblor efter en andra jäsning på flaska precis som champagne. Cavan jag har valt ut är ett bubbel i min smak.

Jag tycker att PH Style passar till allt! Den är perfekt som aperitif, eller varför inte till lättare maträtter och efter maten vill man ju gärna avsluta med ett glas piggt bubbel.

Cava PH Style
Pris: 99 kr
nr 59452
750 ml
Alk. 11,5%
Producent: Perelada

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.