annons

Cava för en tolerantare värld får ny design

Cava för en tolerantare värld får ny design

I dagarna är det återigen dags för lansering av True Colours Cava i en ny begränsad upplaga, och som alltid går en del av intäkterna till Regnbågsfonden.

I dagarna är det återigen dags för lansering av True Colours Cava i en ny begränsad upplaga, och som alltid går en del av intäkterna till Regnbågsfonden.

Nu tar Miss Inga, eller Martin Johansson, som han heter till vardags, över stafettpinnen från Camilla Thulin, och står för designen för sommarens limiterade upplaga av den prisbelönta cavan True Colours.

– För varje såld flaska av True Colours går en krona till Regnbågsfonden, som gör ett otroligt viktigt jobb med att hjälpa utsatta HBTQ-personer. Ofta i länder som inte kommit lika långt som Sverige, säger Martin.

Sedan lanseringen 2017 har försäljningen av True Colours Cava genererat totalt 2,3 MSEK till Regnbågsfonden. Martin/Miss Inga berättar att han blev djupt hedrad och mycket glad av att få frågan om han ville designa årets True Colours-flaska och att inspirationen flödade.

– Att det blev just ormskinnsmönster beror på flera olika saker. Dels ömsar ormar skinn – något jag själv gör på nästan daglig basis när jag pendlar mellan att vara Martin och Miss Inga. Dessutom är det en process som många som kommer ut upplever att de genomgår. Ormskinn är också en gammal klassiker i dragbranschen. Vi dragqueens älskar glammiga mönster som leopard och orm.

Miss Inga är sedan många år tillbaka hett efterfrågad som dragartist på Sveriges stora scener, creative director och driver dessutom den mångfaldigt prisbelönta nattklubben Backdoor, som just nu håller stängt på grund av coronapandemin. Men Martin/Miss Ingas liv har inte alltid varit en dans på rosor.

– I Sverige har attityden förändrats mycket sen jag själv började uppträda som Miss Inga. Jag har tidigare upplevt mycket hot och glåpord och har ibland varit rädd att vistas utomhus klädd som Miss Inga. Men idag är det bättre, mycket tack vare organisationer som Regnbågsfonden. Jag är stolt att få delta i deras arbete.

True Colours Cava har en medelstor doft med inslag av citrus, mineral och röda äpplen med viss nötighet. Moussen är behaglig och smaken är torr med trevliga inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen. True Colours har belönats med bronspris i Decanter Competition, ett av vinvärldens mest prestigefyllda priser.

True Colours Cava finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.