annons

drinkkoncept

Cadierbarens drinkkoncept flyttar ut när Grand Hôtels Terrassen öppnar för sommaren

När Grand Hôtels klassiska uteservering öppnar för säsongen flyttar även en del av Cadierbaren ut på Blasieholmens strandpromenad.

Det är alltid en speciell känsla när vi öppnar Terrassen, det markerar starten på sommaren och med värmelampor, filtar och med möjlighet till tak är vi redo att hålla öppet oavsett väderlek, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel.

För första gången kommer Terrassens gäster få ta del av Cadierbaren och bartenderduon Emil Åreng och Christian Grevius hyllade drinkkoncept. Här presenteras tio nya sommardrinkar i cocktailmenyn ”Cadier on vacation”. ”Albino strawberry daiquiri”, ”Cadier’s spritz” och drinkglassen ”Fjällvinden” med hjortronsirap och Västerbottensost är några av de specialframtagna sommardrinkarna.

Terrassen är liksom Cadierbaren en given Stockholmsklassiker. När vi för första gången flyttar ihop tar vi med oss ett gäng somriga cocktails som både törstiga soldyrkare och Cadierbaren-stammisar kommer att älska, säger Emil Åreng, kreativ chef på Cadierbaren.

Köket hämtar inspiration från södra Europa med rätter som ceviche på hälleflundra, crispy calamari-sandwich och grillad piquillo med majs och getost på menyn. För den sötsugna finns vit sparrisglass med rabarber och mandel- och ingefärecrumble som dessertalternativ.

Terrassen är öppen alla dagar i veckan mellan kl 11.30-22.00 fram till och med den 31 augusti.

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.