annons

Martin's Potato Rolls
Foto: Kettunen Import

Burgarbrödet som utmanar brödjättarna

Nu hårdnar konkurrensen inom kategorin mjukt matbröd. Martin's Potato Rolls, ett hamburgerbröd med lång tradition och stjärnstatus i hemlandet USA, börjar säljas på Mathem.se.

Nu hårdnar konkurrensen inom kategorin mjukt matbröd. Martin’s Potato Rolls, ett hamburgerbröd med lång tradition och stjärnstatus i hemlandet USA, börjar säljas på Mathem.se.

– Det känns fantastiskt roligt. Det är helt i linje med vårt mål att sätta Martin’s Potato Rolls på den svenska burgarkartan, säger Niclas Kettunen, VD Kettunen Import.

Varje år äter svensken i snitt över 50 kilo mjukt matbröd – en siffra som Kettunen Import hoppas kunna vinna delar av. Bolagets resa började 2019 när Björn K. Stenborg, en av ägarna som också är krögare, letade efter ett perfekt hamburgerbröd, till en hamburgerrestaurang han var på väg att öppna. Valet var självklart, Martin’s Potato Rolls, men det gick inte att få tag på i Sverige. Syskonen tog saken i egna händer och börja själva distribuera brödet på den svenska marknaden.

– Torrt bröd slängs i stor utsträckning i hushållen, det vill vi ändra på. Martin’s Potato Rolls har haft stora framgångar i USA och internationellt, framförallt då potatisen gör brödet fluffigt länge, flera dagar efter påsen har öppnats, till och med efter frysning. Brödet har en mjuk smak och doft vilket gör att det passar till det mesta och framhäver innehållet i burgaren, säger Niclas Kettunen.

Bredare expansion
Martin’s Potato Rolls har tagit krögare till hamburgertoppen över hela världen och finns idag på den populära kedjan Shake Shack. Brödet har tillverkats sedan 1950-talet men inte varit tillgängligt för vare sig krögare eller privatpersoner i Sverige förrän nu.

– Inbitna fans har köpt bröd från oss i större partier eller bett lokala handlare att ta in brödet i sitt sortiment. Genom lanseringen på Mathem öppnar vi upp för allmänheten i Sverige och når ännu fler hushåll. Samtidigt växer kundbasen på företagssidan bland både restauranger och kedjor. Den positiva responsen gör att vi blir ännu mer taggade på tiden vi har framför oss, säger Niclas Kettunen.

För privatpersoner finns Martin’s Potato Rolls tillgängligt på Mathem.se inom särskilda, geografiska områden. Från och med vecka 11 adderas ännu fler orter. Martin’s Potato Rolls finns även i utvalda ICA-butiker, på Burgerstore.se och Actlife7.se.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.