Guava Gose-01

Bryggeri släpper gose bryggd med guava

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic

Kanadensiska konstnärsbryggeriet fortsätter utmana och överraska med sina innovativa ölsorter.

Den 14 juli släpptes bryggeriet Collective Arts gose bryggd med guava i en begränsad upplaga.

Ölet är rosa, något ”cloudy” och luktar som en tropisk semester. Smaken är balanserad mellan syrligt, sött och surt.

Collective Arts Brewing är hyllat för sina brygder och sitt coola och kreativa formspråk. Craftbryggeriet baserat i Ontario kombinerar kreativiteten hos konstnärer som skapar burkarnas design med hantverksöl som smakar fantastiskt. Matt Johnston och Bob Russell grundade Collective Arts Brewing 2013 utifrån två övertygelser; Kreativiteten främjar kreativitet och kreativitet ger massor av god öl.

Bakom konstverket på burken ligger Joseph ”Sentrock” Perez. Perez är känd för att använda ljusa färger, intensiva bokstäver och karaktärer som fångar betraktarens uppmärksamhet. Perez karakteristiska stil med djärva färger och fågelrelaterade bilder har en unik plats i Logan Squares bubblande konstnärliga del av Chicago.

”Fågeln symboliserar frihet”, förklarade han. ”Fågelmasken är en kombination av en mänsklig karaktär och en fågels egenskaper. Det handlar alltid om frihet, eskapism eller progression.

Ölstilen Gose är en mjölksyrejäst veteöl som innehåller en viss sälta. Ölstilen har sitt ursprung i staden Goslar i Tyskland där man bryggde det syrliga ölet redan under medeltiden. Smaken på ölet är ofta frisk, salt och torr och toner av citrus. Ölet brukar kryddas med koriander och eventuellt salt. Ölet har en låg till måttlig beska.

Collective Arts Guava Gose finns på Systembolaget.

relaterat

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.