Fram till december 2022 kommer premiumromen Brugal 1888 hålla varm stämning inne i Guldbaren på Hotel Nobis, Stockholm. Med sitt arv från Dominikanska Republiken bjuds gästerna på en unikt framtagen cocktailmeny ihopsatt med maträtter med samma bakgrund.
I ett höstruggigt Stockholm öppnade igår ”Casa Brugal” på Hotel Nobis Guldbaren för speciellt utvalda gäster. Inne i värmen kunde gästerna avnjuta den nya cocktailmenyn med Brugal 1888 som huvudroll, samt ett par av rätterna som Hotel Nobis kock Dilcris Kylington komponerat specifikt för att lyfta den anrika romen.På menyn står bland annat bananchips med kokosmjölksdipp, friterad kyckling och kanderade kokosklubbor med en splash av Brugal 1888.
– När Brugal 1888 hörde av sig för att inviga Casa Brugal här blev jag varm om hjärtat. Arvet Brugal 1888 har hemma i Dominikanska Republiken är starkt, och det har varit en ära och ett sant nöje att äntligen komponera ihop detta med min matlagning här, kommenterar Dilcris Kylington, kock på Hotel Nobis, Stockholm.
Drinkarna på menyn heter ”Strawberry Smash Basil”, ”Coconut” och ”Coffee” – alla med Brugal 1888 som bas. Exempelvis i drinken ”Strawberry Smash Basil” får gästerna smaka på sherry- och basilikaskum, vanilj, äpple och humle.
Ingredienser:
Sockerlag
500 gram jordgubbar
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vatten
½ tsk mjölksyra
½ tsk citronsyra
½ tsk äppelsyra
Basilikaskum
(räcker till ca 5 glas)
5 dl vanlig sockerlag
½ dl citronsyra
6–7 kvistar basilika
Äggvita från 4 ägg
Cocktail
4 cl Brugal 1888
2 cl jordgubbssockerlag
1 cl sherry
½ cl Galliano
3 cl äppeljuice
1 cl citronsaft
Gör såhär:
1. Koka ihop, mixa och sila av ingredienserna till sockerlagen.
2. Mixa ingredienserna till skummet, sila och häll upp i en sifon.
3. Skaka ingredienserna till cocktailen i en shaker med is och häll upp i lowball-glas.
4. Spritsa på skummet med sifonen, toppa med ett basilikablad och njut.
:Resultatet