Brooklyn Brewery lanserar Pulp Art Hazy IPA - med smak och design präglad av popkonsten
Foto: The Brooklyn Brewery

Brooklyn Brewery lanserar öl med smak och design präglad av popkonsten

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Vad händer när öl och konst förenas? New York-bryggeriet Brooklyn Brewery kallar det Brooklyn Pulp Art Hazy IPA – en sexprocentig India Pale Ale med smak av tropiska frukter och en färgsprakande design i popkonstens skepnad.

Från det att popkonsten slog igenom på 1960-talet har den alltid handlat om att skapa banbrytande och storskalig konst som är tillgänglig för alla. Samma filosofi genomsyrar Brooklyn Brewerys produktnyhet Pulp Art Hazy IPA.

Både utseendemässigt och smakmässigt rör sig Brooklyn Pulp Art IPA i ett nära gränsland mellan konst och öl. IPA:ns påtagligt tropiska smaker utgör en perfekt mix tillsammans med humlesorterna Citra, Strata och Simcoe. Detta kombineras med en originell förpackningsdesign i popkonstens ikoniska stil som tillsammans bildar detta moderna konstverk.

– Smakerna i Brooklyn Pulp Art IPA rör sig från en krispig bitterhet för att sedan snabbt öppna upp för en rad tropiska smaker från bland annat mango, mandarin och persika. Tillsammans med havret får IPAn en rund, läcker textur som rör sig runt en mjuk sötma, säger Brooklyn Brewerys bryggmästare Garrett Oliver.

Designen är framtagen tillsammans med den brittiska design-byrån Thirst, som lyckats omvandla Brooklyn Brewerys välkända öletikett till en design helt enligt popkonstens unika signum – inspirerad av en av tidernas största och mest ikoniska popkonstnärer Roy Lichtensteins karaktäristiska verk och filosofi om att tillgängliggöra konsten för alla.

– De senaste åren har Brooklyn Brewery haft möjlighet att brygga flera fantastiska IPA-sorter, varav många i småskaliga limiterade upplagor. Våra kunder har tagit emot våra hazy IPAs med öppna armar men vår stora utmaning de senaste åren har varit att göra våra limiterade upplagor mer tillgängliga. Där har Pulp Art varit revolutionerade, inte bara har vi haft möjlighet att möta efterfrågan, men ännu viktigare – vi kan göra den med både kontinuitet och fokus på den kvalitet som ölälskarna förväntar sig av oss, säger Miles Moser, säljchef på Brooklyn Brewery.

Brooklyn Pulp Art Hazy IPA kommer i 33 cl-burk och finns tillgänglig att beställa genom Systembolagets hemsida i deras online-sortiment.

relaterat

Coca-Cola lanserar två nya smaker
läsk

Coca-Cola lanserar två nya smaker

Coca-Cola rivstartar året genom att lansera inte en – utan två nya smaker. Det är inga mindre än Coca-Cola Zero Sugar Lime och Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.

OLW rivstartar det nya året med att lansera tre nyheter
Snacks

2022 inleds med ny hetta på snackshyllan

Nu lanseras årets första snacksnyheter från OLW – cheez doodles Deluxe Pecorino, Linschips Hickory Mayo och potatischipset Vegan Sourcream & Onion Chili Tingle.

Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol
Öl

Guinness 0.0 – en stout utan alkohol

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Den börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

HelloFresh recept för en grönare jul
julmat

Recept för en grönare jul

För att uppmana svenskarna till att ta vara på julens rester har HelloFresh skapat fem goda recept baserade på resterna från julbordet – för att minska på julens matsvinn, och samtidigt skapa nya smaksensationer.

Helena Lyth inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball
Matlagning

Inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball

Julen står för dörren och så även julbaket och vinterdesserter. Inför årets högtid bjuder matprofilen Helena Lyth på ett recept med Fireballstekta äpplen serverade till glass och havrekakor.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.