annons

Baileys_praliner-4

Bonnie’s på Bank Hotel är Årets Affärskrog 2018

Dagens industri och Di Weekend har under året besökt ett stort antal av Sveriges bästa restauranger. Årets Affärskrog 2018 är Bonnie’s på Bank Hotel.
 Stureplansgruppen öppnade boutiquehotellet Bank Hotel med den tillhörande restaurangen Bonnie’s i augusti 2018. Hotellet och restaurangen återfinns i Bankaktiebolaget Södra Sverige och Handelsbankens gamla lokaler på Blasieholmen i Stockholm.

Dagens industris och Di Weekends prismotivering Årets Affärskrog:

” I den gamla bankhallen förenas klassisk lyx med gangsterromantik. Här samlas gräddan av svenskt näringsliv för att krossa spargrisar i guld och choklad.”
 – Vi har haft som mål i många år att någon gång vinna det här priset och vi är väldigt glada att vi gjort det med just Bank Hotel. Det ger ett signalvärde som är oerhört starkt. Det här är som att vinna en Oscar i restaurangbranschen, säger Stureplansgruppens huvudägare och vd VimalKovac.
Årets Affärskrog har delats ut av Dagens industri och Di Weekend sedan 1983, då Restaurang Johanna i Göteborg mottog priset. Förra året gick priset till Frida Ronge och restaurangerna Tak och Unn.
Bonnie’s är belägen i hjärtat av hotellet i den historiska bankhallen och har plats för 94 gäster. Här serveras mat med inspiration från Europas kuststäder där filosofin är att det ska smaka mycket och kännas internationellt. Den kanske mest kända rätten på menyn är sociala medie- raketen ”Smash the Piggy Bank” – en marängswiss som serveras i en chokladspargris som gästerna sen slår sönder med en liten hammare vid bordet.

Dagens industri och Di Weekend delar också ut krogpriset Årets Resmål. Det är ett pris som tilldelas en restaurang som är värd ett resmål i sig. Årets vinnare är Talldungens Gårdshotell som ligger i utkanten av det lilla samhället Brösarp i nordöstra Skåne.

Dagens industris och Di Weekends prismotivering Årets Resmål:

” Här förenas naturviner och sydländskt inspirerade maträtter i en lantlig idyll bland böljande kullar i ett förtrollande landskap.”
 –  Det är väldigt glädjande att ni på Di Weekend uppmärksammar ett ställe som vårat, att man blir synlig även fastän man gör sin grej under enklare och lite mer bohemiska former, säger David Levung Höök som driver Talldungen tillsammans med sin fru EmmaHöök
 

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.