Genom ett samarbete med Best Transport expanderar den veganska matkassen Enkla Kassen med hemleveranser till stora delar av Norrland. Best Transports leveranser möjliggör nu för norrlänningar att välja en klimatsmart matkasse med växtbaserade recept och råvaror som levereras hela vägen fram till dörren.
Enkla Kassens vision är att göra det enkelt att äta mer hållbart. Företagets veganska matkasse har upp till 80 procent lägre klimatpåverkan än motsvarande mängd vanlig svensk kost*. I samarbete med Best Transport erbjuder matkassen från och med början av november leveranser till stora delar av Norrland. Eftersom Enkla Kassen innehåller råvaror som inte kräver kylning, så som skafferivaror och tåliga grönsaker, går maten att samköras med andra typer av varor. Detta gör transporterna mer effektiva, vilket i sin tur leder till mindre belastning på miljön.
– Att Enkla Kassen med sin vision väljer oss är ett kvitto på att vårt miljöarbete är uppskattat och viktigt. Samtliga av våra transporter är klimatkompenserade och på våra nya fordon över 3,5 ton har vi ett krav på minst Euro6. Under 2019 har vi även en målsättning att investera aktivt i elfordon. Enkla Kassens arbete för en hållbar värld och med ett företagande som driver en långsiktig impact går i linje med vårt miljötänk i alla delar av vår verksamhet, säger Niklas Knight, VD på Best Transport.
– Med impactbolaget Enkla Kassen vill vi förenkla och tillgängliggöra hållbar livsstil. Ett enkelt och effektivt sätt att leva mer hållbart är att laga mer vegansk mat i vardagen. Nu är vi stolta över att tillgängliggöra våra klimatsmarta matkassar i stora delar av Norrland. Och det görs dessutom med Best Transports klimatkompenserade hemleveranser vilket går i linje med vårt fokus på klimatnytta , säger Patrik Olsson, VD och medgrundare av Enkla Kassen.
Hit levereras Enkla Kassen i Norrland:
- Boden
- Gävle
- Luleå
- Sandviken
- Skellefteå
- Sundsvall
- Timrå
- Umeå
- Örnsköldsvik
*Maten i Enkla Kassen har en klimatpåverkan på cirka 4 kilo CO2e-utsläpp per leverans. Motsvarande mängd ”vanlig svensk kost” innebär 15-25 kilo CO2e-utsläpp.