annons

20190125-BastardBurgers

Bastard Burgers årets bästa i StockholmTidningen Metro har delat ut Guldgloben 2018 i kategorin ”årets snabbmat” till den norrländska kedjan Bastard Burgers. Vi kollar läget med Simon Wanler, medgrundare och VD.

Metros matskribent Jonas Cramby skriver:

”När Stockholmarnas hunger efter finhamburgare äntligen verkade mättat dundrade den norrländska snabbmatskedjan Bastard Burgers in i stan och omdefinierade hur en kedjerestaurang egentligen kunde se ut.”

 


 

– Det var ju jävligt roliga nyheter så här på fredagsmorgonen! Det är skitkul att komma från Norrland ner till hamburgemeckat och få den här typen av uppmärksamhet. Det är vi så klart jävligt stolta över, säger Simon Wanler som är medgrundare och VD på Bastard Burgers.

 

Tidningen Metro skriver att ni är ”Som en slags blandning av amerikanska Shake Shack och ett syndikalistiskt bondekooperativ från Nederländerna. Vad säger du om det?

– Spot on! Precis vad vi siktar på. En bra analys, säger Simon Wanler och skrattar.

 

Varför tror du att ni vann årets fastfood i Stockholm?

– Jag ser att de uppmärksammat det vi jobbat hårt med sista året. Saker som hållbarheten, den veganska satsningen, klimatkompensationen, samt det norrländska konceptet där jag tror att vi är unika i vår genre. Sedan jobbar vi också ständigt med att vara konsekvent i vår kvalitet och hålla en hög lägstanivå.

 

Vad står närmast på schemat?

– Idag öppnar vi vår andra restaurang i Uppsala. Gränbystaden. Det blir sjukt spännande. I februari gör vi en enorm satsning i Umeå. Det blir vår största enhet hittills med 130 sittplatser. Vi räknar med att öppna Umeå 15 februari. Sedan har vi premiär på västkusten – vi öppnar upp Kungälv i mars. Efter det kommer Karlstad, Norrköping och Falun.

 

Avslutningsvis, vad kan Stockholmarna förvänta sig av Bastard Burgers 2019?

– De kan fortsätta förvänta sig en jävligt bra hamburgare och ett ännu större utbud tack vare våra nya veganska rätter. Under året kör vi också ett samarbete med Gustav Johansson från Jävligt Gott där han tar fram en ny vegansk signaturburgare varje månad, säger Simon Wanler.

Blir det fler restauranger i Stockholm?

– Yes! Redan nu är det klart vi i höst öppnar på Götgatsbacken / St. Pauls på söder. Utöver det kollar vi på flera intressanta lägen i Stockholmsområdet. Vi räknar med att det dyker upp två eller tre Bastards under året.

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.