Att gå ut och äta julbord med sin familj eller ihop med sitt företag är en uppskattad företeelse som stadigt fortsätter att öka. Därför är julborden ofta ett lönsamt inslag för många restauranger. Men även om man inte har något traditionellt julbord kan man trots allt tjäna pengar på julens smaker.
Vår kulinariska kreatör Johan Liljegren har tagit fram massor av tips och recept som kommer hjälpa er att förenkla julen, oavsett om ni erbjuder en buffé eller inte. Minskat matsvinn, tidssparande knep och mer försäljningstips gör att ni enkelt kan tjäna en extra hacka under december. Låt dig inspireras!
Johans bästa julbordstips till caféer, restauranger och hotell
- Våga nischa dig. Utgå från vilken röd tråd restaurangen har i övrigt och sätt kvalitet framför kvantitet på julbordet. Om du inte vill göra det för stort satsa på en enkel julmeny med några sillar, lax, revbensspjäll och ris à la Malta.
- Skapa smakpaket med liten jultallrik i tre bitar med snaps och öl i baren
- Servera leftovers från julbordet som en rätt på lunchen nästa dag
- Plocka ut godbitarna från julbordet och servera som bartilltugg
- Servera sillen som en smårätt eller ge den en asiatisk touch. Sälj till paketpris med öl eller snaps. Passar både som förrätt eller i baren.
- Portionera upp desserten i små koppar – det minskar svinn och ser väldigt gott ut!
För fler tips på smarta julbord kolla in smartajulbord.orklafoodsolutions.se.