orkla (1)

Bästa tipsen till er som vill minska matsvinnet och tjäna mer på julborden

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Att gå ut och äta julbord med sin familj eller ihop med sitt företag är en uppskattad företeelse som stadigt fortsätter att öka. Därför är julborden ofta ett lönsamt inslag för många restauranger. Men även om man inte har något traditionellt julbord kan man trots allt tjäna pengar på julens smaker.

Vår kulinariska kreatör Johan Liljegren har tagit fram massor av tips och recept som kommer hjälpa er att förenkla julen, oavsett om ni erbjuder en buffé eller inte. Minskat matsvinn, tidssparande knep och mer försäljningstips gör att ni enkelt kan tjäna en extra hacka under december. Låt dig inspireras!

Johans bästa julbordstips till caféer, restauranger och hotell

  1. Våga nischa dig. Utgå från vilken röd tråd restaurangen har i övrigt och sätt kvalitet framför kvantitet på julbordet. Om du inte vill göra det för stort satsa på en enkel julmeny med några sillar, lax, revbensspjäll och ris à la Malta.
  2. Skapa smakpaket med liten jultallrik i tre bitar med snaps och öl i baren
  3. Servera leftovers från julbordet som en rätt på lunchen nästa dag
  4. Plocka ut godbitarna från julbordet och servera som bartilltugg
  5. Servera sillen som en smårätt eller ge den en asiatisk touch. Sälj till paketpris med öl eller snaps. Passar både som förrätt eller i baren.
  6. Portionera upp desserten i små koppar – det minskar svinn och ser väldigt gott ut!

För fler tips på smarta julbord kolla in smartajulbord.orklafoodsolutions.se.

 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.