Bar Etable lanserar ett torsdagskoncept – Jazz au vin

Bar Étable lanserar ett torsdagskoncept – Jazz au vin.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Under hösten lanserar Bar Étable en fransk afton där jazz och vin står i fokus, stående varje torsdag fram till jul. Det bjuds på god mat, utvalda viner och enastående liveuppträdanden.

På Kammakargatan 9 ligger den, sedan i våras, nyöppnade vinbaren Bar Étable, som drivs av Danyel Couet tillsammans med köksmästaren Sebastian H Thuresson. På barmenyn hittar man drinkar, viner, öl, franska charkuterier samt enkla rätter så som soppor, långkok och sallader till lunch under veckodagarna. Nu slår de upp dörrarna för jazzafton på torsdagar med en fransk touch.

– När bandet spelar, doften från maten sprids och lokalen fylls av gäster skapas en personlig och fransk känsla med närhet till matlagningen. Jag vill att alla ska känna sig hemma på det lilla ”Kammakartorget”, att våra gäster vant ska röra sig emellan Allegrine och Bar Étable, säger Danyel Couet.

Stjärnkocken Danyel Couet har under 25 år drivit krogar tillsammans med Melker Andersson. Efter att ha varit med och öppnat mer än 20 krogar har han nu förverkligat sin dröm, att ha sitt egna ”kryp-in”.

– Jag ville gå tillbaka ett steg och skapa något från hjärtat, därav öppningen av Allegrine. Allegrine är döpt efter min farmor som legat till grund för all min inspiration, säger Danyel Couet.

Mitt emot Bar Étable ligger Allegrine, Danyels restaurang med tillhörande bar. Restaurangen är döpt efter Danyels farmor och menyn är framtagen med inspiration från Danyels rötter i Paris och hans matminnen från farmors kök. Maten som serveras ska vara enkel och okomplicerad och utgöra en modern tolkning av det franska köket.

– Mina restauranger ska vara en plats dit man ska komma för att umgås och äta gott, enkel men vällagad mat. Det ska vara lite som att komma hem till mitt kök och vardagsrum. Jag har valt att bygga ett öppet kök för att förstärka hemmakänslan och närheten mellan matlagningen och att gästerna ska stå i fokus. Även inredningsdetaljerna har jag valt efter egen smak för att restaurangen ska bli både personlig och trivsam. Det ska helt enkelt vara härligt att komma hem till mig, säger Danyel Couet.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.