Baileys_praliner-1

Baileys och Chokladfabriken tolkar den klassiska pralinasken till jul

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Enda sedan 1940-talet är den klassiska pralinasken en viktig jultradition i de svenska hemmen. Men under årens lopp har den inte utvecklats nämnvärt. Baileys och det prisbelönta konditoriet Chokladfabriken har nu skapat en nytolkning av den traditionella pralinasken. Asken är perfekt att ge bort eller dela med någon man håller extra kär.

Sedan 1940-talet har den klassiska pralinasken varit en stark jultradition i de svenska hemmen. Även Baileys klassiska smaker är något som många förknippar med just julen. Baileys har i samarbete med Martin Isaksson på Chokladfabriken tagit fram en nytolkning av den klassiska pralinasken som sätter en ny guldkant på de svenska julpralinerna.

– Vi har länge velat göra en pralinask och har nu i Chokladfabriken hittat den perfekta partnern. Martin fick, med julen i tanke, fria händer att tolka våra Baileysvarianter och detta resulterade i en pralinask med fem fantastiska smakkombinationer. Nu ger vi konsumenterna fler valmöjligheter och utmanar samtidigt den traditionella pralinasken, säger Malin Möllerberg, nordisk PR-ansvarig på Diageo.

Baileys och Chokladfabrikens pralinask består av fem noga utvalda smakkombinationer med Baileys Original, Baileys Chocolat Luxe, Baileys Iced Coffee Latte samt Baileys Almande. Pralinasken består av nio delikata praliner med dubbla uppsättningar av varje smak samt en härlig överraskning i mitten. För att pralinasken ska passa alla är en av smakkombinationerna helt vegansk med smak av Baileys Almande.

– Vi svenskar äter mycket praliner under julen och Baileys är känt för att vara en uppskattad likör på julborden, vilket gör att kombinationen av dessa två känns klockren. Jag tror att alla från förstagångsköpare till våra återkommande kunder kommer att uppskatta och tycka om vår goda pralinask, säger Martin Isaksson, grundare av Chokladfabriken.

Från 30 november till och med 13 januari kommer pralinasken att finnas till försäljning i Chokladfabrikens samtliga butiker och på deras webbshop, priset för en ask är 169 kr.

Vill du göra dina egna praliner med Baileys – Missa inte Receptet! 

 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.