Restaurangalliansen Avenyfamiljen blir först i landet med att introducera ekologiska vinlistor på sina restauranger.
– Vi har jobbat länge med hållbarhet och alla våra restauranger är KRAV-certifierade. Det blir ett naturligt steg för oss, säger Linn Hunter, Food & Beverage Manager på Avenyfamiljen.
Först ut med en helt ekologisk vinlista blir restaurangen Taverna Averna på Tredje Långgatan, därefter är det meningen att Avenyfamiljens övriga nio restauranger inom ett halvår kommer att ha ekologiska vinlistor. Enda undantaget är ekologisk champagne, som kommer att ta lite längre tid att säkra på grund av leverantörsmässiga orsaker.
– Vi tror på ekologiskt. Utbudet av ekologiska viner blir allt bättre och det enda sättet att driva utvecklingen framåt är att göra konkreta saker, säger Linn Hunter, Food & Beverage Manager på Avenyfamiljen.
Ett logiskt steg för restaurangalliansen som målmedvetet satsat på hållbarhet i flera år. Sedan två år tillbaka är samtliga restauranger KRAV-certifierade, allt kaffe är ekologiskt och man var också initiativtagare till projektet Hållbara restauranger. Vad det gäller vin är Avenyfamiljen dock noga med att understryka att det är just ekologiskt och naturligt som gäller, vilket inte ska blandas ihop med naturviner:
– Vi satsar på ekologiskt vin för att det ligger i linje med hur vi driver vår verksamhet på ett hållbart sätt, säger Linn Hunter.