Avenyfamiljen forst i landet med ekologiska vinlistor

Avenyfamiljen först i landet med ekologiska vinlistor

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Restaurangalliansen Avenyfamiljen blir först i landet med att introducera ekologiska vinlistor på sina restauranger.
– Vi har jobbat länge med hållbarhet och alla våra restauranger är KRAV-certifierade. Det blir ett naturligt steg för oss, säger Linn Hunter, Food & Beverage Manager på Avenyfamiljen.

Först ut med en helt ekologisk vinlista blir restaurangen Taverna Averna på Tredje Långgatan, därefter är det meningen att Avenyfamiljens övriga nio restauranger inom ett halvår kommer att ha ekologiska vinlistor. Enda undantaget är ekologisk champagne, som kommer att ta lite längre tid att säkra på grund av leverantörsmässiga orsaker.

– Vi tror på ekologiskt. Utbudet av ekologiska viner blir allt bättre och det enda sättet att driva utvecklingen framåt är att göra konkreta saker, säger Linn Hunter, Food & Beverage Manager på Avenyfamiljen.

Linn Hunter driver utvecklingen framåt.

Linn Hunter driver utvecklingen framåt. Fotograf: Christoffer Falk.

Ett logiskt steg för restaurangalliansen som målmedvetet satsat på hållbarhet i flera år. Sedan två år tillbaka är samtliga restauranger KRAV-certifierade, allt kaffe är ekologiskt och man var också initiativtagare till projektet Hållbara restauranger. Vad det gäller vin är Avenyfamiljen dock noga med att understryka att det är just ekologiskt och naturligt som gäller, vilket inte ska blandas ihop med naturviner:

– Vi satsar på ekologiskt vin för att det ligger i linje med hur vi driver vår verksamhet på ett hållbart sätt, säger Linn Hunter.

 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.